Surdegsgrund recept

3 Spara
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd. Att baka med surdeg innebär planering som är a och o
3 Spara
Surdegsgrund på vete

Surdegsgrund på vete

Om den inte har börjat bubbla ännu så kan du lägga till lite honung, naturell yoghurt eller äppeljuice och låta den stå kvar i rumstemperatur till nästa morgon
2 Spara
Starta och mata din surdegsgrund

Starta och mata din surdegsgrund

Jag tycker att det är lättare att få i gång en rågsurdegsgrund, så mitt tips är att starta en sådan om man aldrig har gjort det förut
29 Spara
Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Rör ihop surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Tillsätt vatten, rågsikt, rågmjöl, ev kummin och salt till blandningen från kvällen innan och rör om
14 Spara
Surdegsguiden

Surdegsguiden

Surdegsgrund. Det finns nog lika många sätt att baka med surdeg som det finns människor. Man kan tillsätta honung, yoghurt, rivet äpple eller socker
11 Spara
Levainbröd på Rågsurdegsgrund

Levainbröd på Rågsurdegsgrund

Det här är ett fantastiskt Levainbröd rågsurdegsgrund som är riktigt lätt att baka, det tar dock lite tid
12 Spara
Världens bästa bröd

Världens bästa bröd

Surdegsgrund. Jag älskar bra bröd. Med sina vackra bröd och informativa videos öppnade han upp mina ögon för surdegsvärlden
3 Spara
Med äpple och valnöt

Med äpple och valnöt

Blanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Då tyckte jag det blev för få roliga bröd, så nu vill jag plocka bort ett och lägga till det här med äpple och valnötter
2 Spara
Glutenfri surdegsgrund

Glutenfri surdegsgrund

Surdegsgrunden gör man iordning några dagar i förväg innan man ska göra själva bakandet. Jag gjorde en ny surdegsgrund igår, lördag och ska nu röra varje dag t
4 Spara
Naturligt glutenfri surdegsgrund

Naturligt glutenfri surdegsgrund

En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
0 Spara
Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
0 Spara
Vad här hänt? Min surdegsgrund är förstörd....

Vad här hänt? Min surdegsgrund är förstörd....

Sen blev surdegsgrunden stående i kylskåpet i nästan tre veckor. Här är ett resultat av mitt första grova bröd med den nya surdegsgrunden
0 Spara
En enklare surdegsgrund

En enklare surdegsgrund

Jag har haft två surdegsgrunder igång under en period. Det är på ett sånt ställe som surdegsgrunden älskar att växa till sig
153 Spara
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Både rågsurdegsgrunden och vetesuregsgrunden matar jag med mjöl och vatten ungefär varannan vecka, rågen med rågmjöl och veten med vetemjöl
57 Spara
Mustigt surdegsbröd – naturligt glutenfritt, vetefritt, mjölkfritt

Mustigt surdegsbröd – naturligt glutenfritt, vetefritt, mjölkfritt

300 g naturlig surdegsgrund. 300 g naturlig surdegsgrund. Idag lät jag mig inspireras av mitt allra första surdegsbröd, som i sin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
45 Spara
Surdegsbröd med hälften dinkel

Surdegsbröd med hälften dinkel

-)Ingredienser2 msk rågsurdegsgrund2 dl vetemjöl special1 dl ljummet vattenPå kvällen rör man ihop surdegsgrunden med mjölet och vattnet. 2 msk rågsurdegsgrund
41 Spara
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
36 Spara
Naturligt glutenfritt surdegsbröd i form

Naturligt glutenfritt surdegsbröd i form

Du kan inte ”jäsa” naturlig surdegsgrund lika länge som vanlig glutenfri surdegsgrund. 125 g surdegsgrund (kolla här för mer info). 75 g surdegsgrund. 125 g surdegsgrund (kolla här för mer info). 75 g surdegsgrund
34 Spara
Rågsurdegsbröd med tranbär

Rågsurdegsbröd med tranbär

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
33 Spara
Segt, håligt och väldigt gott

Segt, håligt och väldigt gott

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten
31 Spara
Glutenfria surdegshavretekakor - perfekta till matiga mackor

Glutenfria surdegshavretekakor - perfekta till matiga mackor

Tekakorna är hur lättbakade som helst, bara man kommer ihåg att ta fram surdegsgrunden i tid så att den hinner vakna till liv ur sin dvala
19 Spara
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Jag tror det beror på att min surdegsgrund är ny. Rör ihop surdegsgrund, jäst och vatten i en bunke och tillsätt mjölet
11 Spara
Ljusa dinkelbröd

Ljusa dinkelbröd

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke
11 Spara
Grötbröd

Grötbröd

Rågsur (en slatt surdegsgrund, ca 3 dl ekologiskt rågmjöl och lika mycket ljummet vatten). I morse vaknade lillprinsen och sa
11 Spara
Lucka 12. Lussebullar med surdeg och kesella

Lucka 12. Lussebullar med surdeg och kesella

1 dl surdegsgrund av vete1 dl vetemjöl1 dl vattenBlanda, täck med platsfolie och låt jäsa till sig under dagen. 1 dl surdegsgrund
11 Spara
Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. ½ dl rågsurdegsgrund. På kvällen. Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke
10 Spara
Ljusa surdegsfrallor med rågsikt

Ljusa surdegsfrallor med rågsikt

100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund. 100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund
9 Spara
Surdegslimpa av hel bovete (naturligt glutenfri) Superenkel att göra!

Surdegslimpa av hel bovete (naturligt glutenfri) Superenkel att göra!

Det krävs ingen glutenfri surdegsgrund/surdegsstart eller särskilda ingredienser utan det här kan vem som helst ge sig på direkt
9 Spara
Bröd för den late bagaren

Bröd för den late bagaren

Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
9 Spara
Frukostbröd, gott och enkelt

Frukostbröd, gott och enkelt

Vill man kan man naturligvis variera receptet precis hur som helst, till exempel byta ut lite av vetemjölet mot annan sort, strö på några goda frön, tillsätta solrosfrön, eller varför inte ha i en klick surdegsgrund i degen, det skulle nog sitta fint
8 Spara
Surdegsbröd med dinkel i jäskorgar

Surdegsbröd med dinkel i jäskorgar

100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund. 100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund
8 Spara
Annikas Sour – glutenfritt surdegsbröd utan vetestärkelse

Annikas Sour – glutenfritt surdegsbröd utan vetestärkelse

Klicka här recept på surdegsgrund. Häromdagen la jag ut ett tips här på bloggen på Annikas sour – ett bröd som jag skapat själv
7 Spara
Glutenfritt surdegsbröd med pumpafrön och solrosfrön

Glutenfritt surdegsbröd med pumpafrön och solrosfrön

Du kan själv göra din surdegsgrund från scratch. Skulle du tycka det är jobbigt att göra egen glutenfri surdeg erbjuder faktiskt Isabel en surdegsgrund per kund om man beställer av hennes mjölmix
7 Spara
Ett gott rågbröd med hela korn

Ett gott rågbröd med hela korn

Rör ihop surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Rör ihop surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke
6 Spara
Glutenfritt surdegsbröd 1.0

Glutenfritt surdegsbröd 1.0

För första gången i mitt liv har jag bakat glutenfritt surdegsbröd på egengjord surdegsgrund. Glutenfritt surdegsbröd med soltorkade tomater och timjan
6 Spara
JÄSKORGAR!

JÄSKORGAR!

100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund). 100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund)
6 Spara
Surdegsknäckebröd med rapsmjöl

Surdegsknäckebröd med rapsmjöl

0,5 dl surdegsgrund. Relaterat 0,5 dl surdegsgrund. Det var egentligen på tok för länge sedan jag bakade knäckebröd men nu kunde jag inte längre bärga mig
6 Spara
Fikasugen på Olof Viktors

Fikasugen på Olof Viktors

Ifall man inte orkar göra en egen surdeg utan vill köpa sig en färdig surdegsgrund kan man göra det här
6 Spara
Rosendals Kavring

Rosendals Kavring

Dag 1 kväll4 dl ljummet vatten50 g surdegsgrund (kan enligt boken uteslutas, det är mycket jäst i degen, så surdegen är nog mest för smakens skull
6 Spara
Ett lantligare lantbröd

Ett lantligare lantbröd

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke
5 Spara
Fisksoppa och surdegsbröd

Fisksoppa och surdegsbröd

Surdegsgrund råg som du gör i förväg (det du gör på morgonen alltså). - Blanda 2 msk surdegsgrund med 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. 2 msk surdegsgrund
5 Spara
Ekologiskt morotsbröd

Ekologiskt morotsbröd

Surdegsgrund. Ekologiskt morotsbröd. Att baka med surdeg kräver lite tålamod och en del planering men resultatet är värt allting i slutändan
5 Spara
Surdegsfrallor på vetegrund

Surdegsfrallor på vetegrund

Surdegsgrund (vete). 1,5dl surdegsgrund. Grädda 250grader 15 minuter Surdegsgrund (vete). 1,5dl surdegsgrund
5 Spara
Rustikt bröd från Sullivan Street Bakery

Rustikt bröd från Sullivan Street Bakery

Har du ingen surdegsgrund är detta ett utmärkt alternativ att baka då det får liknande egenskaper. Ni som följer mig här på bloggen vet att jag var i USA för någon vecka sedan
5 Spara
Surdegslimpa a lá Drottningholm

Surdegslimpa a lá Drottningholm

1 dl rågsurdegsgrund3 dl ljummet vatten180 g rågmjöl (cirka 3 dl)4 dl Saltå 4-kornsblandning6 dl vattenAtt göra. Blanda surdegsgrunden, 3 dl ljummet vatten och rågmjölet i en stor bunke, och täck över med plastfolie. 1 dl rågsurdegsgrund
5 Spara
Valnötsbröd med Aprikos

Valnötsbröd med Aprikos

Hade satt en surdegsgrund på tillväxt  för 4 dagar sen men några ovälkommna gäster hade flyttat in under natten så det blev inget surdegsbröd som det var tänkt
4 Spara
Sourdough bread for beginners ~ Surdegsbröd för nybörjare

Sourdough bread for beginners ~ Surdegsbröd för nybörjare

Surdegsgrund. På det sättet har man surdegsgrund till bakning året runt. 300 g surdegsgrund. 300 g surdegsgrund
4 Spara
Mammas lingonbröd

Mammas lingonbröd

Ja, eftersom surdegsgrunden gick åt fanders så fick det bli ett annat bröd denna eftermiddag. Ja, eftersom surdegsgrunden gick åt fanders så fick det bli ett annat bröd denna eftermiddag
4 Spara
Glutenfria surdegsbaguetter

Glutenfria surdegsbaguetter

Har du bara surdegsgrunden klar är brödet hur lättbakat som helst, och låter sig villigt formas till fina baguetter
4 Spara
Nattjästa surdegsbröd

Nattjästa surdegsbröd

300 g surdegsgrund (från morgonen). På morgonen dag 1. Ta ut din surdeg från kylen och friska upp den med mjöl och vatten
3 Spara
Glutenfri surdegslimpa med rågkross

Glutenfri surdegslimpa med rågkross

Se till att din surdegsgrund är fräsch och bubblig. Blanda den svalnade boveteskållningen med surdegsgrunden, honung, vatten och olja
3 Spara
Fortsättning på surdegsbröd nummero 2

Fortsättning på surdegsbröd nummero 2

I torsdags började jag med min rågsurdegsgrund för två olika surdegsgrunder. (Som du säkert förstår har du gjort surdegsgrund för ett flertal "bak" framöver
3 Spara
Kalljäst utflyktsbröd med surdeg

Kalljäst utflyktsbröd med surdeg

Ett väldigt lättbakat bröd dessutom, såvida du har en surdegsgrund att tillgå vill säga. 35 g jäst5 dl vatten1,5 dl surdegsgrund10-11 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl2 dl rågsikt1 tsk salt1 msk neutral oljaGarnering, ex. 1,5 dl surdegsgrund
3 Spara
Jag gör en till

Jag gör en till

Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. På kvällen50 g (1/2 dl) rågsurdegsgrund100 g (1 dl) vatten60 g (1 dl) rågmjöl
3 Spara
Kastrullbröd med kummin

Kastrullbröd med kummin

Blanda surdegsgrund med mjöl och vatten, täck med plast och låt stå över natten. Blanda surdegsgrund med mjöl och vatten, täck med plast och låt stå över natten
3 Spara
Hög tid för plommonbröd

Hög tid för plommonbröd

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Dag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund300 g vatten180 g rågmjöl---400 g urkärnade plommon60 g honung (nästa gång tar jag nog 100)
3 Spara
Vildjäst

Vildjäst

Det går nog fint att använda vildjäst i stället för surdegsgrund. Det är mycket viktigt att aprikoserna är osvalvade
3 Spara
Med nötter och frön

Med nötter och frön

Jag använde min alldeles nya surdegsgrund som det var bra fart på. Det är ingen jäst i brödet, så det gäller att det är bra liv i surdegsgrunden
2 Spara
Surdeg för dummies

Surdeg för dummies

Kan sedan ”väckas till liv” genom att blandas med ex 1,5 dl mjöl och ca 1,5 dl vatten och du har en nygammal surdegsgrund efter 1-2 dygn
2 Spara
Foccacia med timjan och flingsalt

Foccacia med timjan och flingsalt

Surdegsgrund. Foccacia med timjan och flingsalt. 1 kg vetemjöl, gärna ekologiskt. 6,5 dl vatten, rumstempat30g havssalt250g aktiv surdeg (grundrecept finns längre ner)
2 Spara
Rågsurdegsstart

Rågsurdegsstart

När du använder surdegsgrunden till att ta göra din första surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av den som du sparar, gör sedan så varje gång du bakar
2 Spara
Surdegar

Surdegar

När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak