Surdegsgrund recept

6 Spara
JÄSKORGAR!

JÄSKORGAR!

100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund). 100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund)
5 Spara
Ekologiskt morotsbröd

Ekologiskt morotsbröd

Surdegsgrund. Ekologiskt morotsbröd. Att baka med surdeg kräver lite tålamod och en del planering men resultatet är värt allting i slutändan
3 Spara
Kastrullbröd med kummin

Kastrullbröd med kummin

Jag bakade det med en nypa kummin, men det gör man ju som man vill. Dag 2, morgonsurdegen från gårdagen50 g vatten (kallt om det är kyligt, varmt om det är en ruggig dag)300 g rågsikt10 g salt1/2 tsk kummin (eller lite mer). Strö på lite kumminfrön och lite mjöl, täck med en handduk och låt jäsa tills degen rest sig ordentligt igen, ungefär 1 timme
3 Spara
Vildjäst

Vildjäst

Det går nog fint att använda vildjäst i stället för surdegsgrund. Det är mycket viktigt att aprikoserna är osvalvade
Sökförslag och sidor