Surdegsgrunden gör man iordning några dagar i förväg innan man ska göra själva bakandet. Jag gjorde en ny surdegsgrund igår, lördag och ska nu röra varje dag t
Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd. SURDEGSGRUND. Med surdegsgrund, vatten och mjöl gör man en ”fördeg” som ska stå framme över natten
En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Min surdegsgrund är en del av våran familj numera. Numera har jag bara en surdegsgrund. Från början hade jag både vete och rågsursgrund, sedan kom jag på att det inte spelar så stor roll vilken surdegsgrund man använder, vare sig det är bröd bakat på rågmjöl eller vetemjöl
En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
300 g naturlig surdegsgrund. 300 g naturlig surdegsgrund. Idag lät jag mig inspireras av mitt allra första surdegsbröd, som i sin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
Rör ihop surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. 2 msk rågsurdegsgrund. 2 msk rågsurdegsgrund