Surdegsgrund surdeg recept

SURDEG

SURDEG

Mata, blanda & ställ på varmt ställe i några timmar eller över natten så surdegsgrunden bubblar upp fint
Surdegar

Surdegar

Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. Doften ska vara frisk och syrlig, surdegen ska ha samma konsistens som en våffelsmet
Surdegsgrund på vete

Surdegsgrund på vete

Du kan ha en surdegsgrund levande i kylskåpet hur länge som helst och ta av den då du vill baka. Hur gör man en surdeg
Surdeg för dummies

Surdeg för dummies

Det bästa på menyn vad en mycket fin caprese med sammetslen mozzarella och en pizza bakad på anrik, siciliansk surdeg
Glutenfri surdegsgrund

Glutenfri surdegsgrund

Bara att göra om och den här gången försökte jag tänka till lite själv och detta blev resultatet på en surdegsgrund som har fungerat för mig
Surdegarnas fortsatta öde

Surdegarnas fortsatta öde

Recepten på surdegsgrunder kommer från Leilas bok One more slice. Här kommer bildbevis på att det faktiskt blev limpor av surdegarna Fredriksson och Stefan
Surdeg från Drottningholm

Surdeg från Drottningholm

1 dl rågsurdegsgrund3 dl ljummet vatten180 g rågmjöl (cirka 3 dl)4 dl Saltå 4-kornsblandning6 dl vattenAtt göra. Blanda surdegsgrunden, 3 dl ljummet vatten och rågmjölet i en stor bunke, och täck över med plastfolie. Surdegen samt kornblandningen sedan gårdagen2 dl filmjölk2,5 dl vatten3 dl fiberhavregryn1 dl linfrön1 msk salt1 dl russin5 dl rågmjöl7 dl vetemjöl - ungefär. 1 dl rågsurdegsgrund
Surdegens dag

Surdegens dag

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till två runda bröd genom sk rundrivning (både hur du startar en surdegsgrund och hur du rundriver hittar du på Bagarbertans blogg)
Surdeg

Surdeg

Som så många andra har jag blivit nyfiken på att baka med surdegsgrund, både matbröd och kanelbullar ( det inlägget kommer senare )
Surdeg in the making

Surdeg in the making

När du använt surdegsgrunden till din första surdeg. Sista dagen på surdegen. Rågsurdegsstart. Nu bör surdegen vara färdig
Frö och fruktbröd av surdeg

Frö och fruktbröd av surdeg

Har du ingen surdegsgrund, så tycker jag du ska starta en på direkten. Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön
Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Vi kör en surdeg till

Vi kör en surdeg till

Surdegsgrund. Gärna nybakat och gärna surdegsbröd som både är nyttigare och håller sig färskare mycket längre
Starta och mata din surdegsgrund

Starta och mata din surdegsgrund

Min surdegsgrund är en del av våran familj numera. Det är mindre jobb att sköta om en surdeg än två, hellre en välskött än två halvbraskötta brukar jag tänka
Naturligt glutenfri surdegsgrund

Naturligt glutenfri surdegsgrund

En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt