Här kommer en förenklad ”steg för steg” beskrivning på hur du gör en surdegsgrundpåvetemjöl. Du kan ha en surdegsgrund levande i kylskåpet hur länge som helst och ta av den då du vill baka
Surdegsgrund (vete). 250g vetemjöl special. 1,5dl surdegsgrund. 10 dl vetemjöl. Upp med degen på mjölat bakbord, dela i 15 delar och forma till frallor. Grädda 250grader 15 minuter Surdegsgrund (vete). 250g vetemjöl special. 1,5dl surdegsgrund. 10 dl vetemjöl
Blanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Genom att i sin blogg berätta som sina upptäckter, framgångar och bakslag vad gäller brödbakeri visar han på att med lite envishet kan man få till de mest fantastiska bröd även som amatör
Det finns gott om recept på nätet och så småningom hittar man sitt favoritbröd. Manitoba Cream vetemjöl, Saltå Kvarns ekologiska Rågsikt och Saltåkvarns ekologiska Rågmjöl
Från början hade jag både vete och rågsursgrund, sedan kom jag på att det inte spelar så stor roll vilken surdegsgrund man använder, vare sig det är bröd bakat på rågmjöl eller vetemjöl
Håller fortfarande på att testlaga bröd ifrån boken "Enklare bröd". Strö mjöl på ett bakbord. Ställ in en plåt i ugnens botten och en plåt i mitten som brödet kan ligga på