Surdegsgrund på vetemjöl recept

Surdegsgrund på vete

Surdegsgrund på vete

Här kommer en förenklad ”steg för steg” beskrivning hur du gör en surdegsgrundvetemjöl. Du kan ha en surdegsgrund levande i kylskåpet hur länge som helst och ta av den då du vill baka
Levainbröd på Rågsurdegsgrund

Levainbröd på Rågsurdegsgrund

Det här är ett fantastiskt Levainbröd rågsurdegsgrund som är riktigt lätt att baka, det tar dock lite tid
Surdegsfrallor på vetegrund

Surdegsfrallor på vetegrund

Surdegsgrund (vete). 250g vetemjöl special. 1,5dl surdegsgrund. 10 dl vetemjöl. Upp med degen mjölat bakbord, dela i 15 delar och forma till frallor. Grädda 250grader 15 minuter Surdegsgrund (vete). 250g vetemjöl special. 1,5dl surdegsgrund. 10 dl vetemjöl
Baguette på rågsurdeg

Baguette på rågsurdeg

Blanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Genom att i sin blogg berätta som sina upptäckter, framgångar och bakslag vad gäller brödbakeri visar han att med lite envishet kan man få till de mest fantastiska bröd även som amatör
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Det finns gott om recept nätet och så småningom hittar man sitt favoritbröd. Manitoba Cream vetemjöl, Saltå Kvarns ekologiska Rågsikt och Saltåkvarns ekologiska Rågmjöl
Fortsättning på surdegsbröd nummero 2

Fortsättning på surdegsbröd nummero 2

I torsdags började jag med min rågsurdegsgrund för två olika surdegsgrunder. Efter jäsningen tar du upp degen en mjölad arbetsbänk, delar den i två
Starta och mata din surdegsgrund

Starta och mata din surdegsgrund

Från början hade jag både vete och rågsursgrund, sedan kom jag att det inte spelar så stor roll vilken surdegsgrund man använder, vare sig det är bröd bakat rågmjöl eller vetemjöl
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Det är surdegsgrunden jag steker i smör och njuter med sirap och glass kolla in receptet smörstekt surdeg härLite tankar om brödet
Surdegsbröd med hälften dinkel

Surdegsbröd med hälften dinkel

Håller fortfarande att testlaga bröd ifrån boken "Enklare bröd". Strö mjöl ett bakbord. Ställ in en plåt i ugnens botten och en plåt i mitten som brödet kan ligga
Segt, håligt och väldigt gott

Segt, håligt och väldigt gott

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
Rågsurdegsbröd med tranbär

Rågsurdegsbröd med tranbär

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
SURDEG

SURDEG

Mata, blanda & ställ varmt ställe i några timmar eller över natten så surdegsgrunden bubblar upp fint
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Jag tror det beror att min surdegsgrund är ny. Rör ihop surdegsgrund, jäst och vatten i en bunke och tillsätt mjölet
Uppdaterad chiabata

Uppdaterad chiabata

Jag har uppgraderat mitt tidigare chiabatarecept med lite surdegsgrund och får ett luftigare och lite segare bröd