Det var verkligen länge sedan jag bakade bröd och det finns ju en naturlig anledning till det, jag äter ju själv inte bröd längre så då är det inte så lockande att baka
Det första jag gjorde i morse när jag fick fötterna över sängkanten, vara att tassa ner i vardagsrummet till bingen vid öppna spisen där degbunken stod
Tips för tidsplanering av surdegsbak. Hör kommer ett efterlängtat inlägg – ett utdrag ur vår fina bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter
Genialt för den som vill prova det här med surdegsbak. Mer om surdegsbak och hur jag bakar både bröd och bullar med endast surdeg eller minimalt med jäst kommer i senare inlägg
Jag har ofta dragit mig för surdegsbakandet på grund av tiden men när man väl har en rågsurdegsgrund som står i kylen så går det att fixa ihop det bra med vardagsbestyren
Häromsistens blev det en röra på vita bönor till en surdegsbakad baguette och grovt knäcke. - av Fröken Lindas mosterJag älskar "guckor" och röror av olika slag
Tack alla ni som deltog och lycka till med ert surdegsbakande i fortsättningen. I helgen har Maggan (Bagarbertan) och jag hållit i en surdegskurs igen och i vanlig ordning har jag ansvarat för maten
Dags för lite surdegsbak. Har ju kommit av mig med det på sistone. Men jag skakade liv i den snälla surdegen som överlevt både länge och väl trots att den stått där bortglömd och ensammen i kylskåpet
Jag har gjort baguetter tidigare med glutenfritt surdegspulver, men den här gången använde jag "riktig" surdeg, som jag sparade från mitt förra surdegsbak med glutenfria surdegsfrallor