Surdegsbak recept

Surdegsbakandet är igång igen

Surdegsbakandet är igång igen

Det var verkligen länge sedan jag bakade bröd och det finns ju en naturlig anledning till det, jag äter ju själv inte bröd längre så då är det inte så lockande att baka
Surdegsbak och stövlettjakt

Surdegsbak och stövlettjakt

Det första jag gjorde i morse när jag fick fötterna över sängkanten, vara att tassa ner i vardagsrummet till bingen vid öppna spisen där degbunken stod
Surdegsbakelse

Surdegsbakelse

Surdegsbakelse med smultron och jordgubb, eller pannkakstårta petit med vaniljgrädde, jordgubb & rabarbersylt och styckfrysta smultron
Räddningen - Treveckorssallad!

Räddningen - Treveckorssallad!

Vidare har jag läst att nästa trend, efter surdegsbak, är att syra, dvs att t ex göra sin egnen surkål
Glutenfri surdegsstart ur boken BAKA GLUTENFRITT

Glutenfri surdegsstart ur boken BAKA GLUTENFRITT

Tips för tidsplanering av surdegsbak. Hör kommer ett efterlängtat inlägg – ett utdrag ur vår fina bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter
Formfranska

Formfranska

Tyvärr har jag inte kommit igång med surdegsbakandet ännu men vilken dag som helst så ska jag lära mig det också

Surdegsguiden

(jajamän, kandidatexamen i surdegsbakande var det. Det första steget i surdegsbakning är att skapa en grundsur
Hur man startar en surdeg.

Hur man startar en surdeg.

Genialt för den som vill prova det här med surdegsbak. Mer om surdegsbak och hur jag bakar både bröd och bullar med endast surdeg eller minimalt med jäst kommer i senare inlägg
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

Jag har ofta dragit mig för surdegsbakandet på grund av tiden men när man väl har en rågsurdegsgrund som står i kylen så går det att fixa ihop det bra med vardagsbestyren
Bönröra med soltorkade tomater

Bönröra med soltorkade tomater

 Häromsistens blev det en röra på vita bönor till en surdegsbakad baguette och grovt knäcke. - av Fröken Lindas mosterJag älskar "guckor" och röror av olika slag
Rågbullar

Rågbullar

För tillfället har jag lagt surdegsbakandet på hyllan, kände att felprocenten var för hög och tog lite på tålamodet
Blomkål- och potatissoppa med gurkmeja och kokosmjölk

Blomkål- och potatissoppa med gurkmeja och kokosmjölk

Tack alla ni som deltog och lycka till med ert surdegsbakande i fortsättningen. I helgen har Maggan (Bagarbertan) och jag hållit i en surdegskurs igen och i vanlig ordning har jag ansvarat för maten
Brunkans långa

Brunkans långa

Dags för lite surdegsbak. Har ju kommit av mig med det på sistone. Men jag skakade liv i den snälla surdegen som överlevt både länge och väl trots att den stått där bortglömd och ensammen i kylskåpet
Glutenfria surdegsbaguetter

Glutenfria surdegsbaguetter

Jag har gjort baguetter tidigare med glutenfritt surdegspulver, men den här gången använde jag "riktig" surdeg, som jag sparade från mitt förra surdegsbak med glutenfria surdegsfrallor