Surdeg recept

2 Spara
SURDEG & BRÖD

SURDEG & BRÖD

Förra veckan satte jag en surdeg från grunden. onde degen gör jag nu surdegen. Nu är surdegen klar och jag delade upp den i 10 delar (ca 1½dl) och lägger i 9 burkar och fryser in. 1½ dl av surdegen (1 sats). 1 msk stött kummin. 1½ dl av surdegen (1 sats). 1 msk stött kummin
1 Spara
Surdeg från Drottningholm

Surdeg från Drottningholm

1 dl rågsurdegsgrund3 dl ljummet vatten180 g rågmjöl (cirka 3 dl)4 dl Saltå 4-kornsblandning6 dl vattenAtt göra. Blanda surdegsgrunden, 3 dl ljummet vatten och rågmjölet i en stor bunke, och täck över med plastfolie. Surdegen samt kornblandningen sedan gårdagen2 dl filmjölk2,5 dl vatten3 dl fiberhavregryn1 dl linfrön1 msk salt1 dl russin5 dl rågmjöl7 dl vetemjöl - ungefär. 1 dl rågsurdegsgrund. 2 dl filmjölk
1 Spara
Surdegarnas fortsatta öde

Surdegarnas fortsatta öde

Här kommer bildbevis på att det faktiskt blev limpor av surdegarna Fredriksson och Stefan.   Efter att ha blivit av med min surdegs-oskuld till de här båda herrarna kan jag konstatera att det hela tar lång tid, att man får tugga brödet ganska mycket, samt att man känner sig väldigt nöjd med sig själv när brödet är klart
4 Spara
Bovetefrallor på surdeg

Bovetefrallor på surdeg

Häll upp degen på ett lätt mjölat bakbord (förstås med glutenfri mjölmix på ). 300 g Ljus gluten och laktosfri mjölmix. 125 g surdeg (Klicka här för tips). Blanda fördegen, den ljusa mjölmixen och surdegen på låg växel i 5 minuter. 300 g Ljus gluten och laktosfri mjölmix. 125 g surdeg (Klicka här för tips)
75 Spara
Sockerfria blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma

Sockerfria blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma

 Blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma2 ägg1/2 dl mjölk1/2 dl kvarg1/2 dl vaniljyoghurt (går bra med mer kvarg eller tex turkisk yoghurt om man inte har vaniljyoghurt hemma)1 msk fiberhusk/pofiber1 dl mandelmjöl1 dl dinkelsikt1/2 dl sojamjöl1 dl sötströ / sukrin2 dl blåbär ( lite potatismjöl / maizena)1,5 tsk kardemummaen nypa vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader. 1,5 tsk kardemumma
14 Spara
Coleslaw

Coleslaw

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 2 gula lökar 3 st klyftor vitlök 1 msk olivolja 400 g hela konserverade tomater 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad basilika 1 krm riven muskot 0,5 tsk salt […]
8 Spara
Surdegsvörtlimpa

Surdegsvörtlimpa

Smula ner jästen i en degbunke eller assistent, rör ut den tillsammans med lite av degspadet, häll på resten av spadet samt surdegen, de hackade pomeransskalen, sirap, övriga kryddor och de avrunna russinen
2 Spara
Frukt och nöt

Frukt och nöt

Blanda vatten, rågmjöl och surdeg i ett stort kärl. Blötlägg frukten och låt stå lika länge. Precis som med surdegsbrödet ska blandningen bubbla något
0 Spara
Surdegskurs

Surdegskurs

5-6 maj anordnar vi en surdegskurs för dig som vill lära dig baka från grunden. Mitt samarbete med Bagarbertan (), Margaretha Hägglund, fortsätter i vår men nu i Studiefrämjandets regi
4 Spara
Gotlandslimpa

Gotlandslimpa

råsurdeg. dag 1, skållning. Koka upp vattnet. Väg upp mjölet i en bunke och häll på det kokande vattnet. Låt stå över natten
Sökförslag och sidor