Surdeg recept

1 Spara
Surdeg från Drottningholm

Surdeg från Drottningholm

1 dl rågsurdegsgrund3 dl ljummet vatten180 g rågmjöl (cirka 3 dl)4 dl Saltå 4-kornsblandning6 dl vattenAtt göra. Blanda surdegsgrunden, 3 dl ljummet vatten och rågmjölet i en stor bunke, och täck över med plastfolie. Surdegen samt kornblandningen sedan gårdagen2 dl filmjölk2,5 dl vatten3 dl fiberhavregryn1 dl linfrön1 msk salt1 dl russin5 dl rågmjöl7 dl vetemjöl - ungefär. 1 dl rågsurdegsgrund. 2 dl filmjölk
8 Spara
Surdegsvörtlimpa

Surdegsvörtlimpa

Smula ner jästen i en degbunke eller assistent, rör ut den tillsammans med lite av degspadet, häll på resten av spadet samt surdegen, de hackade pomeransskalen, sirap, övriga kryddor och de avrunna russinen
4 Spara
Gotlandslimpa

Gotlandslimpa

råsurdeg. dag 1, skållning. Koka upp vattnet. Väg upp mjölet i en bunke och häll på det kokande vattnet. Låt stå över natten
10 Spara
Glutenfri surdeg

Glutenfri surdeg

Jag har på senare tid experimenterat en hel del med glutenfri surdeg. Tänkte i alla fall att jag skulle avslöja det här med surdegen hur jag gör
11 Spara
SURDEG

SURDEG

Det är dessutom många som frågat mig om det här med surdegsbakning & det är jätteroligt. Nu har min surdeg fått komma till många nya hem & ska få komma till många fler
6 Spara
Surdeg på burk

Surdeg på burk

Igår bakades surdegsbröd här hemma. Jag hade nämligen köpt en sådan burk med surdeg. Receptet kommer kommer från Kronjäst och står på burken med surdeg, jag har bara ändrat lite lite grann
2 Spara
Surdegen

Surdegen

(Märkligt, det borde ni göra -> ) så kommer här lite bilder på hur min surdeg såg ut dom första dagarna innan jag ställde in den i kylen
2 Spara
SURDEG & BRÖD

SURDEG & BRÖD

Förra veckan satte jag en surdeg från grunden. onde degen gör jag nu surdegen. Nu är surdegen klar och jag delade upp den i 10 delar (ca 1½dl) och lägger i 9 burkar och fryser in. 1½ dl av surdegen (1 sats). 1½ dl av surdegen (1 sats)
2 Spara
Mata surdeg

Mata surdeg

Det var många som hade frågor om surdeg på Olofs Brödbakardag på Berte Museum i fredags, så här kommer några råd till er som köpte med er surdeg hem
1 Spara
Surdeg på råg

Surdeg på råg

Nu är surdegen färdig. Dag 1. Mixa 2 dl vatten och 2 ½. dl grovt rågmjöl så att degen blir slät. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn
1 Spara
Surdegarnas fortsatta öde

Surdegarnas fortsatta öde

Här kommer bildbevis på att det faktiskt blev limpor av surdegarna Fredriksson och Stefan.   Efter att ha blivit av med min surdegs-oskuld till de här båda herrarna kan jag konstatera att det hela tar lång tid, att man får tugga brödet ganska mycket, samt att man känner sig väldigt nöjd med sig själv när brödet är klart
1 Spara
Surdeg

Surdeg

Dag 1-3. 1. Blanda vatten,35*, med mjöl och rårivet äpple i en rostfri bunke. Häll upp i en 2-liters glasburk med lock
0 Spara
Konstantins surdeg

Konstantins surdeg

Konstantins surdegDu behöver. Tillverka naturlig surdegssats i flera steg som fungerar utan jäst. Konstantins surdegDu behöver
0 Spara
Surdeg limpa

Surdeg limpa

1/2 pk jäst1, 3 L vatten 50 g mjukt smör 1 tsk salt 1 msk sirap 2 tsk brödkrydda 1 1/2 dl surdegs grund. 1 1/2 dl surdeg
0 Spara
Surdegs pannkakor av bovete

Surdegs pannkakor av bovete

Kresser kallade de här pannkakorna för heavenly sourdough pancakes. Well, jag skulle nog inte beskriva dem som heavenly…Anyways, det är alltid kul att prova något nytt och det är möjligt att jag kommer göra de här pannkakorna igen
0 Spara
Surdeg

Surdeg

Solen skiner, träden är färgglada och min surdeg är nymatad. surdeg på skrädmjöl. Som så många andra har jag blivit nyfiken på att baka med surdegsgrund, både matbröd och kanelbullar ( det inlägget kommer senare )
Sökförslag och sidor