Till helgen använder jag dock helst en surdeg. Pizzasallad med vitkål och morötter är en klassiker, men även bladspenat och ruccola med tomat och rödlök fungerar utmärkt
vetegroddar) eller fermentera den, exempel på råvaror som fermenterats är surdeg och kefir. Goitrogener finns i en mängd olika råvaror till exempel brysselkål, soja, blomkål och i alla former av kål så som grönkål, vitkål och så vidare
Jo, för fantastisk var denna fyra-lager vegan surdegs smörgåsen som ätits. Skiva vitkål (användandes en kniv eller osthyvel) och stek denna i stekpanna med lite olivolja, örtsalt och lite citronjuice
Surdeg är ju poppis, kanske inte lika som för några år sen när det blev typ som en hipstertamaguchi. 1kg Vitkål, helst ekologisk eftersom bekämpningsmedlen som används vid konventionell odling kan ta kål på de nödvändiga bakterierna och det vore ju trist
mjölksyrad vitkål med levande kultur (Tistelvind). Ingredienser för surdegsvätska. För surdegsvätska, blanda vatten med bovetemjöl och 5 gafflar (på spetsen) mjölksyrad vitkål. Häll 100 g surdegvätska och 140 g källvatten i en degbunke. Ställ bunken åt sidan övertäckt med bakduk och låt surdegsjäsa i rumstemperatur i 12 tim. 100 g surdegsvätska
vetegroddar) eller fermentera den, exempel på råvaror som fermenterats är surdeg och yoghurt. Goitrogener finns i en mängd olika råvaror till exempel brysselkål, soja, blomkål och i alla former av kål så som grönkål, vitkål och så vidare