Surdeg vinäger recept

Kombucha

Kombucha

Vad vore bröd utan jäst eller surdeg. Vinäger utan sin vinägermamma. Kombucha, bryggd på ekologiskt Darjelingte "Arya second flush" från Natmulls
Bröd med läckra fyllningar

Bröd med läckra fyllningar

Smaka av med salt, svartpeppar och sherryvinäger. Blanda senap, olivolja och vinäger med salladen, lägg salladen på anklevern och toppa med hasselnötterna
ceasarsallad

ceasarsallad

Mixa äggulor, vinäger, citron, vitlök och sardeller, häll försiktigt i rapsoljan i en rinnande stråle under fortsatt mixning, blanda sedan i parmesan och smaksätt med salt och peppar
Supén och dagen efter

Supén och dagen efter

Och då var det här aprikosbrödet inte ens gjort på surdeg, utan det var ett vanligt nattjäst knådfritt bröd
Bruschetta med ugnsrostade tomater och getost

Bruschetta med ugnsrostade tomater och getost

Spara saften som bildats i en skål och blanda den med vinäger och hackad persilja. 4 små skivor lantbröd, gärna av surdeg. 1 msk vit balsamvinäger. 1 msk vit balsamvinäger
Kräftskiva

Kräftskiva

Jag bakade ett av mina favoritbröd, som är så nära man kommer surdegsbröd utan att använda sig av surdeg

Mansaf – Jordansk högtidsrätt

Jag funderade på ett försöka fermentera lite yoghurt hemma, med hjälp av mina surdegar men slog ifrån mig tanken lika fort som den kom

Högsäsong i tomatfabriken

”Jag började med passerade tomater men då blev det inte så krispigt, så jag fick jobba om receptet”, säger han, och bjuder på den spröda, doftande godsaken innan han övergår till att häva upp surdeg i jäskorgar
Hjortronmousse recept

Hjortronmousse recept

Medans surdegs spongen ger en intressant textur och en mild syra som ger en extra dimension till rätten
Hjortronmousse (recept)

Hjortronmousse (recept)

Medans surdegs spongen ger en intressant textur och en mild syra som ger en extra dimension till rätten
Hjortronmousse...

Hjortronmousse...

Medans surdegs spongen ger en intressant textur och en mild syra som ger en extra dimension till rätten
SURT!!!

SURT!!!

Surdeg är ju poppis, kanske inte lika som för några år sen när det blev typ som en hipstertamaguchi. Syrade livsmedel kan göras på lite olika sätt, man kan låta mjölksyrabakterier göra jobbet, man kan tillsätta ättika, citron, vinäger, filmjölk osv
Getostsallad med päron och hallonvinägrett

Getostsallad med päron och hallonvinägrett

4 rundlar av ett gott ljust bröd, gärna surdeg. 2 msk rödvinvinäger. Mosa de 5 hallonen och blanda med olja och vinäger. 4 rundlar av ett gott ljust bröd, gärna surdeg. 5 hallon 2 msk rödvinvinäger