Surdeg tunnbröd recept

Mamma Gunborgs tunnbröd på surdeg

Mamma Gunborgs tunnbröd på surdeg

50 g margarin 3 dl vatten 5 dl standardmjölk 400 g surdegsstart 1,5 msk brödkrydda (anis, fänkål, kummin) 1,2 l grovt rågmjöl 1,2 l vetemjöl 30 g salt
Cevapcici på tunnbröd med ajvar & yoghurt

Cevapcici på tunnbröd med ajvar & yoghurt

Jag bakar som ni vet vid det här laget alltid mitt bröd själv eftersom jag och min surdeg i stort sätt inte går att sära på vid det här laget
Premiärbakning av knäckebröd

Premiärbakning av knäckebröd

Surdegen är nog fortfarande lite sur på mig. Kanske det får bli lite tunnbröd någon dag också. 200 g Surdeg (både råg och vete). 200 g Surdeg (både råg och vete)
Bra bröd är A & O

Bra bröd är A & O

Bra bröd är A och O på frukostbordet och surdegsbröd är både enklare än vad du tror och nyttigt eftersom det jäser över en längre tid
Snabbt surdegsbröd

Snabbt surdegsbröd

Fick ett tips på ett enkelt tunnbrödsurdeg. Påminner om mitt "Gudruns mjuka tunnbröd" som jag glömt att lägga in här, men som absolut ska läggas in snarast, det är världens bästa bröd
Receptregister

Receptregister

Bröd utan surdeg. Köttbulle macka (mjukt tunnbröd). Glutenfri surdeg. Getostädel på glutenfritt tunnbröd med plommonmarmelad
Receptregister

Receptregister

Bröd utan surdeg. Köttbulle macka (mjukt tunnbröd). Glutenfri surdeg. Getostädel på glutenfritt tunnbröd med plommonmarmelad
Carrot Flatbread

Carrot Flatbread

Jag föredrar bröd med jäst eller surdeg, men om jag vill ha bröd snabbt är dessa ett bra alternativ. Tunnbröd är något jag gärna äter med soppa och de här bröden är enkla och snabba att svänga ihop då de inte innehåller jäst
Surdeg, russin och aprikos

Surdeg, russin och aprikos

För det mesta köpte vi Saltå kvarns bröd som faktiskt är riktigt gott och dessutom ekologiskt, men vissa gånger blev det hönökaka och tunnbröd, torrt och trist

Just nu har jag gått in i en period då jag vill äta mjuka bröd dvs inte surdegsbröd med en knaprig skorpa
Mässrapport

Mässrapport

Jag orkar själv inte hålla på med surdegar och vildjäst men läser Martins blogg med stort nöje. Jag är ju uppvuxen i Luleå och i byn där mina föräldrar numera bor bakar ett gäng tanter världens bästa tunnbröd som är så sprött att det knappt går att smöra och som är nästan omöjligt att frakta, det blir bara smulor av det

En kvarn, ett mjöl och ett bröd

Rör ner mjölet i surdegen från gårdagen och blanda för hand några minuter. Det var en trivsam tillställning med mycket folk och hembygdsentusiaster i randiga fristadsskjortor som malde mjöl och bakade tunnbröd

Knut på Olofs Brödbakardag

Den här degen gör man på en poolish – den smarta fördegen för alla som tycker att det är för jobbigt att pyssla med surdegar