Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra
Surdegen är nog fortfarande lite sur på mig. Kanske det får bli lite tunnbröd någon dag också. 200 g Surdeg (både råg och vete). 200 g Surdeg (både råg och vete)
Fick ett tips på ett enkelt tunnbröd på surdeg. Påminner om mitt "Gudruns mjuka tunnbröd" som jag glömt att lägga in här, men som absolut ska läggas in snarast, det är världens bästa bröd
Jag föredrar bröd med jäst eller surdeg, men om jag vill ha bröd snabbt är dessa ett bra alternativ. Tunnbröd är något jag gärna äter med soppa och de här bröden är enkla och snabba att svänga ihop då de inte innehåller jäst
För det mesta köpte vi Saltå kvarns bröd som faktiskt är riktigt gott och dessutom ekologiskt, men vissa gånger blev det hönökaka och tunnbröd, torrt och trist
Ekovardag
Just nu har jag gått in i en period då jag vill äta mjuka bröd dvs inte surdegsbröd med en knaprig skorpa
Jag orkar själv inte hålla på med surdegar och vildjäst men läser Martins blogg med stort nöje. Jag är ju uppvuxen i Luleå och i byn där mina föräldrar numera bor bakar ett gäng tanter världens bästa tunnbröd som är så sprött att det knappt går att smöra och som är nästan omöjligt att frakta, det blir bara smulor av det
Rör ner mjölet i surdegen från gårdagen och blanda för hand några minuter. Det var en trivsam tillställning med mycket folk och hembygdsentusiaster i randiga fristadsskjortor som malde mjöl och bakade tunnbröd