Som pålägg på pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Då vi har delvis gjort tomatbröd(de ugnsrostades först och sedan lades i surdeg), konserverat tomater, ätit tomater till varje måltid och även torkat tomater
Det godaste är nästan när man rostar brödet, som jag gjorde häromdagen, när jag serverade det till en fisksoppa eller så kan man grilla det i grillpannan och servera det som bruschetta med tomat och mozzarella, smaskens
Förra helgen lagade jag tapas till oss, och passade då på att göra pan con tomate för första gången. När jag äter tapas ute beställer jag alltid in detta tomat- och oliveoljestinna bröd, så det var extra kul att laga det själv
Blanda krossade tomater, vatten, hälften av vetemjölet och jästen till en gröt. Tillsätt resten av ingredienserna utom saltet och de hackade soltorkade tomaterna
lantbröd med surdeg. Halvera eller skiva tomaterna. små tomater. Grilla eller rosta brödskivorna. Gnid in dem med en skalad, halverad vitlöksklyfta och gnid även in skålen som du ska blanda i
Rör i tomaterna, koka upp igen och smaka av med fond plus ev. Leksands surdeg mörkt och mustigt. 2 msk rapsolja att fräsa i1 st gul lök1 st vitlökskyfta1 st morot storlek xl1 dl röda linser (ger en fyllig soppa, hoppa inte över)½ msk torkade örter, gärna “provensalska” smaker4 dl vatten från vattenkokaren1 burk krossade tomater (eller 4-5 färska, skalade och hackade)2-3 msk grönsaksfond eller kycklingfondEv. 1 burk krossade tomater
Visst fasiken går det att baka knäckebröd på surdeg. Tomaterna har drivits upp på min inglasade balkong och ger nu nästan dagligen en liten skörd av små små söta tomater
Kung Markattas Umamibuljong får sina typiska umamismaker från selleri, tomat och misopasta. Nu lanserar Risenta en Surdegsknäckemix som kompletterar den populära Fröknäckemixen