Surdeg timjan recept

Foccacia med timjan och flingsalt

Foccacia med timjan och flingsalt

Surdegsgrund. färsk timjan. Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra
Mustig lök- och potatissoppa - Mitt kök

Mustig lök- och potatissoppa - Mitt kök

Finhacka timjankvistar, ta inte med den grova delen. Tillsätt potatisen, smulade buljongtärningar och timjan och fräs cirka 5 minuter. 1 knippa färsk timjan (¼ kruka). 4 skivor lantbröd, gärna surdeg
Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Linsgryta i crockpot med surdegsbröd och ekologisk surdeg. En klick senap, en kvist timjan, ett glas öl
Potatis- och löksoppa – recept

Potatis- och löksoppa – recept

Finhacka timjankvistar, ta inte med den grova delen. Tillsätt potatisen, smulade buljongtärningar och timjan och fräs cirka 5 minuter. 1 knippa färsk timjan (¼ kruka). 4 lantbröd, gärna surdeg
Smakrikt cheddar- och chilibröd

Smakrikt cheddar- och chilibröd

Ingen surdeg denna gång, så detta bröd går snabbt att göra. färsk timjan. Tillsätt tomatpuré, timjan, olivoljan och chili
Kantarellbruschetta med Västerbottenost

Kantarellbruschetta med Västerbottenost

timjan, några kvistar. Tillsätt en rejäl klick smör, och stek lite till, nu även ihop med schalottenlöken och hälften av timjankvistarna
Bra bröd är A & O

Bra bröd är A & O

Bra bröd är A och O på frukostbordet och surdegsbröd är både enklare än vad du tror och nyttigt eftersom det jäser över en längre tid
Hälsobröd

Hälsobröd

Blanda allt utom surdegen, jästen och saltet. 100 g (1 dl) rågsurdegsgrund. 1 tsk torkad timjan. Tillsätt jästen, saltet och surdegen efter 30 minuter vilotid och rör om med en träslev någon minut. 100 g (1 dl) rågsurdegsgrund. 1 tsk torkad timjan. Tillsätt jästen, saltet och surdegen efter 30 minuter vilotid och rör om med en träslev någon minut
Glutenfritt surdegsbröd 1.0

Glutenfritt surdegsbröd 1.0

Glutenfritt surdegsbröd med soltorkade tomater och timjan. För första gången i mitt liv har jag bakat glutenfritt surdegsbröd på egengjord surdegsgrund
Portabello grilled cheese

Portabello grilled cheese

4 200 g portabellosvamp 2 schalottenlökar 4 msk smör 1 riven vitlök 2 tsk hackad färsk timjan (2 tsk hackad timjan motsvarar 1/2 tsk torkad) 2 krm salt 3 msk färskost 200 g riven gruyère 8 skivor ljust toastbröd (gärna surdeg) smör till stekning Lägg till i inköpslistan
Kantarelltoast

Kantarelltoast

timjan. Toppa med lite timjan. timjan. 2-4 skivor bröd, gärna surdeg. 2-4 skivor bröd, gärna surdeg. Kantarelltoast
Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Dagens största bedrift (förutom att jag bakade ett otroligt gott danskt rågbröd på surdeg) får nog ändå vara det faktum att jag rensade ur vår kryddlåda, och kom till följande insikter

MIDSOMMAR MED PAVÉ & ÖRTBAGUETTER

Orginalreceptet är från boken "Den Franske Bagaren - Surdeg Mat Kärlek" av Sébastien Boudet. Detta fick bli midsommarbrödet tillsammans med levainbagutter som penslats med mjölk & beströtts med flingsalt, timjan, oregano & torkad dill innan gräddningen
Vitlök- och örtbröd

Vitlök- och örtbröd

Har en inte surdeg ska jästmängden också ökas på med något gram. Tillsätt surdeg, örtkryddor, första mängden olivolja och mjöl
Tomat- och mozzarellasoppa med parmesangrissini

Tomat- och mozzarellasoppa med parmesangrissini

0,5 gul lök 1 selleristjälk 1 klyfta vitlök 3 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzano (à 400 g) 2 grönsaksbuljongtärningar 5 dl vatten 2-3 kvistar färsk timjan 1 tsk honung olivolja salt peppar. 1Grissini1 förp pizzadeg, surdeg, rumstempererad (à 400 g) olivolja flingsalt parmesanost, finriven
Medelhavsbröd med soltorkade tomater

Medelhavsbröd med soltorkade tomater

Underbart goda bröd bakade med surdeg med långjäsning över natten. Sist tillsätter du timjan och soltorkade tomater på låg hastighet ett par min
Surdegsbröd och boeuf bourguignon

Surdegsbröd och boeuf bourguignon

timjan, salt, peppar, chipotle eller annan chili, paprikapulver. Satte en surdeg i början av förra veckan som var perfekt att baka med till helgen