Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra
Surdegsgrund. färsk timjan. Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra
Finhacka timjankvistar, ta inte med den grova delen. Tillsätt potatisen, smulade buljongtärningar och timjan och fräs cirka 5 minuter. 1 knippa färsk timjan (¼ kruka). 4 skivor lantbröd, gärna surdeg
Finhacka timjankvistar, ta inte med den grova delen. Tillsätt potatisen, smulade buljongtärningar och timjan och fräs cirka 5 minuter. 1 knippa färsk timjan (¼ kruka). 4 lantbröd, gärna surdeg
Blanda allt utom surdegen, jästen och saltet. 100 g (1 dl) rågsurdegsgrund. 1 tsk torkad timjan. Tillsätt jästen, saltet och surdegen efter 30 minuter vilotid och rör om med en träslev någon minut. 100 g (1 dl) rågsurdegsgrund. 1 tsk torkad timjan. Tillsätt jästen, saltet och surdegen efter 30 minuter vilotid och rör om med en träslev någon minut
Glutenfritt surdegsbröd med soltorkade tomater och timjan. För första gången i mitt liv har jag bakat glutenfritt surdegsbröd på egengjord surdegsgrund
Dagens största bedrift (förutom att jag bakade ett otroligt gott danskt rågbröd på surdeg) får nog ändå vara det faktum att jag rensade ur vår kryddlåda, och kom till följande insikter
Orginalreceptet är från boken "Den Franske Bagaren - Surdeg Mat Kärlek" av Sébastien Boudet. Detta fick bli midsommarbrödet tillsammans med levainbagutter som penslats med mjölk & beströtts med flingsalt, timjan, oregano & torkad dill innan gräddningen