Surdeg russin recept

Glutenfri surdeg

Vill du skynda på processen kan du blanda ner några russin eller annan torkad frukt, det brukar göra susen
Surdeg från Kronjäst – och en riktigt härlig utmaning!

Surdeg från Kronjäst – och en riktigt härlig utmaning!

Därefter rör du ner övriga ingredienser – solrosfrön och russin sist. Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Surdegen

Surdegen

Jag hade också alltid russin, äpplen eller honung i min surdeg förut. (Märkligt, det borde ni göra -> ) så kommer här lite bilder på hur min surdeg såg ut dom första dagarna innan jag ställde in den i kylen
Surdeg från Drottningholm

Surdeg från Drottningholm

1 dl rågsurdegsgrund3 dl ljummet vatten180 g rågmjöl (cirka 3 dl)4 dl Saltå 4-kornsblandning6 dl vattenAtt göra. Blanda surdegsgrunden, 3 dl ljummet vatten och rågmjölet i en stor bunke, och täck över med plastfolie. Surdegen samt kornblandningen sedan gårdagen2 dl filmjölk2,5 dl vatten3 dl fiberhavregryn1 dl linfrön1 msk salt1 dl russin5 dl rågmjöl7 dl vetemjöl - ungefär. 1 dl rågsurdegsgrund. 1 dl russin
Surdeg in the making

Surdeg in the making

Jag har försökt mig på den med vetemjöl och russin/frukt några gånger. Sista dagen på surdegen. Rågsurdegsstart
Frö och fruktbröd av surdeg

Frö och fruktbröd av surdeg

Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Häll surdeg vatten och honung i assistenten och blanda
Grovt surdegsbröd med mängder av russin och frön

Grovt surdegsbröd med mängder av russin och frön

- En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. 1 dl surdegsgrund3 dl rågmjöl3 dl ljummet vattenAtt göra. Surdegen från gårdagen2 dl vetemjöl, helst special2,5 dl grovt rågmjöl5,5 dl fint rågmjöl1,5 dl solrosfrön1,4 dl russin2,5 tsk salt2 dl filmjölk1 dl ljummet vattenAtt göra. 1 dl surdegsgrund. 1,4 dl russin
Vörtbröd med surdeg

Vörtbröd med surdeg

I år bakade jag vörtbröd med lite surdeg och reducerad svagdricka. En härligt bubblig surdegsgrumd ger ett gott bröd
Lyxigt knäckebröd på surdeg

Lyxigt knäckebröd på surdeg

- Sesamfrön och havssalt- Solrosfrön- Russin och salt- Rosmarin och havssaltAtt göra. Mor och far fick bland annat en förpackning hembakat surdegsknäcke under granen från mig
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Att baka med surdeg innebär planering som är a och o. Det kan ta lite tid att få in rätta snitsen på bakningen och bli vän med sin surdeg
Surdegslimpor med russin och solros

Surdegslimpor med russin och solros

I boken "Surdegsbröd" är första receptet ett bröd med solrosfrön och russin. Blanda ljummet vatten, rågmjöl och surdegsgrund i en bunke, och täck den med plastfolie

GRAHAM & RUSSIN

Det här bröden reser sig mycket bra troligen pga att det är ganska mycket surdeg i receptet. Härom dagen blev det med grahamsmjöl & russin som blivit kvar sedan russinjästtillverkningen
Fruktbröd

Fruktbröd

Blanda rågsurdeg, vatten och rågmjöl på kvällen i en bunke och täck med plastfolie. Blanda sedan surdegen från gårdagen med övriga ingredienser utom frukt och nötter i en bunke och rör med träslev/trägaffel i någon minut
frukt- och nötbröd från A PIECE OF CAKE

frukt- och nötbröd från A PIECE OF CAKE

häromdagen bakade jag mitt första surdegsbröd. det som onekligen behövs, är en surdeg. -) recept på hur man gör sådana finns det många som har gott om, jag tipsar gärna om pain de martin som ju helt uppenbart kan sina surdegar
Grova filmjölkslimpor med frukt & nötter

Grova filmjölkslimpor med frukt & nötter

Affärens bröd undviks så mycket det bara går och ingen surdeg har jag som är redo att bakas med. Vad man vill ha för fyllning i brödet går att experimentera stort med, jag hade nötter, russin och fikon i denna gång
Levainbröd

Levainbröd

För ungefär en och en halv vecka sedan startade jag en rågsurdeg och en levain (vildjäst). Start på russinjäst/vildjäst