Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg. Surdegen gör att brödet får syra och en bra struktur samt hållbarhet
Därefter rör du ner övriga ingredienser – solrosfrön och russin sist. Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Jag hade också alltid russin, äpplen eller honung i min surdeg förut. (Märkligt, det borde ni göra -> ) så kommer här lite bilder på hur min surdeg såg ut dom första dagarna innan jag ställde in den i kylen
- Sesamfrön och havssalt- Solrosfrön- Russin och salt- Rosmarin och havssaltAtt göra. Mor och far fick bland annat en förpackning hembakat surdegsknäcke under granen från mig
I boken "Surdegsbröd" är första receptet ett bröd med solrosfrön och russin. Blanda ljummet vatten, rågmjöl och surdegsgrund i en bunke, och täck den med plastfolie
Det här bröden reser sig mycket bra troligen pga att det är ganska mycket surdeg i receptet. Härom dagen blev det med grahamsmjöl & russin som blivit kvar sedan russinjästtillverkningen
Blanda rågsurdeg, vatten och rågmjöl på kvällen i en bunke och täck med plastfolie. Blanda sedan surdegen från gårdagen med övriga ingredienser utom frukt och nötter i en bunke och rör med träslev/trägaffel i någon minut
häromdagen bakade jag mitt första surdegsbröd. det som onekligen behövs, är en surdeg. -) recept på hur man gör sådana finns det många som har gott om, jag tipsar gärna om pain de martin som ju helt uppenbart kan sina surdegar
Affärens bröd undviks så mycket det bara går och ingen surdeg har jag som är redo att bakas med. Vad man vill ha för fyllning i brödet går att experimentera stort med, jag hade nötter, russin och fikon i denna gång