Häll sedan ner saltet och den finhackade rosmarinen. Surdeg känns väldigt inne. Jag får helt enkelt ta det som ett tecken att surdegsbaket får vänta ett tag till
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
- Sesamfrön och havssalt- Solrosfrön- Russin och salt- Rosmarin och havssaltAtt göra. Mor och far fick bland annat en förpackning hembakat surdegsknäcke under granen från mig
Knäcket går fint att smaksätta med exempelvis kummin, fänkålsfrö, anis eller rosmarin. Nu lanserar Risenta en Surdegsknäckemix som kompletterar den populära Fröknäckemixen
Lös upp jästen i vattnet, tillsätt vetesurdeg, rapsolja, honung och det mesta av mjölet. Spraya bröden med kallt vatten och strö över lite rosmarin som dekoration
Dagens största bedrift (förutom att jag bakade ett otroligt gott danskt rågbröd på surdeg) får nog ändå vara det faktum att jag rensade ur vår kryddlåda, och kom till följande insikter
I ursprungsreceptet tillsätts även bakferment som är lite som en variant på surdeg. Strö över rosmarin, krydda och avsluta med att ringla över lite olivolja över bröden
Det här naturligt glutenfria surdegslantbrödet är härligt rustikt med knaprig skorpa. Blanda ner rosmarin, salt och olja samt jästen utrörd i lite vatten
Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. Fungerar även på mindre örter som timjan och rosmarin. LooseLeaf från Chef’n avlägsnar grenarna från dina färska örter