En snabbbakt surdegsbrödkaka toppad med smör, ost och rivet apelsinskal med honung på halva och stekt ägg och kalkon på andra, till det äts hallon och kardemumaglass
Leksands surdeg mörkt och mustigt. ½-1 dl vispgrädde att runda av med på slutet Hacka löken grovt och skiva morot tunt med tex mandolin (2 mm) och låt detta fräsa i oljan på medelhög värme utan att det tar färg tills löken är mjuk och morötterna kroknat något
Se till att ha en väl uppfriskad surdeg. Tillsätt morötterna & kör ett par minuter till. 275 g uppfriskad vetesurdeg. 150 g finrivna morötter. Kör alla ingredienser utom morötterna & saltet i 8 minuter på låg hastighet. 275 g uppfriskad vetesurdeg. 150 g finrivna morötter
Det är inte så svårt att lyckas med bröd, alltså jästbröd för surdeg är en annan historia. Nästa gång kommer jag testa baka med rivna morötter och även med valnötter
Linsgryta i crockpot med surdegsbröd och ekologisk surdeg. Ärtsoppa med fläsk i CrockPot Save Print Ingredienser 1 kg torkade gula ärtor 1 rimmat fläsklägg 2 hela skalade morötter 2 hela gula lökar 2 kvistar timjan 3-4 lagerblad 2 kvistar mejram 1-2 l vatten Gör så här Lägg ärtorna i blöt över natten och skölj noggrant av dem på morgonen. Lägg ner i en Crock-Pot tillsammans med två hela, skalade lökar, 2 hela och skalade morötter, örter och vatten. 2 hela skalade morötter
Vill du ha i surdeg kan du minska något på jästen och ändå få bra jäskraft. 3 dl rivna morötter. Smula jästen i en bunke, ha i vattnet och rör/vispa tills jästen löst sig
Men efter att ha bakat en del med surdeg övervann jag min rädsla för att misslyckas med lite mer avancerade jäsningsprojekt, och började läsa på mer om mjölksyrejäsning igen