Surdeg mjöl recept

Ljus surdeg av vetemjöl

Ljus surdeg av vetemjöl

En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Blanda mjöl, vatten och socker i en skål och vispa om
SURDEG

SURDEG

En surdeg består enbart av vatten & mjöl. Ge den bara nytt mjöl & lite ljummet vatten en gång i veckan
Surdeg

Surdeg

Tänkte publicera ett grundrecept på bröd här på bloggen men innan dess vill jag visa hur enkelt det är att göra en egen surdeg
Surdeg

Surdeg

Rågmjöl (ekologiskt)Glasburk (att förvara surdegen i)Degkorgar (för jäsningen)detta är surdegEnsurdeg är en blandning av mjöl och vatten som får stå så länge att den börjar jäsa, vildjäst uppstår och börjar föröka sig

Glutenfri surdeg

På så sätt går nästan all deg åt till bakningen och jag får blanda en ny och fräsch surdeg varje gång istället för att slösa en massa mjöl på en stor sats som ändå inte går åt
Ljusa surdegs baguetter

Ljusa surdegs baguetter

Tillsätt mjölet lite i taget, degen ska bli ganska fast. Smula jästen och lös ut den med surdegen och vattnet
Surdeg på burk

Surdeg på burk

Oftast tar jag det mjöl jag har hemma och igår blev det en väldigt simpelt bröd på vetemjöl och grahamsmjöl
Surdeg för dummies

Surdeg för dummies

Det bästa på menyn vad en mycket fin caprese med sammetslen mozzarella och en pizza bakad på anrik, siciliansk surdeg

Surdeg

Mata den varje vecka med vetemjöl och vatten. Surdeg känns väldigt inne. Sikta över ett lager med mjöl på pappret
Surdeg med rostad sesamfrön

Surdeg med rostad sesamfrön

Svårare än så var det inte, planera lite innan bara så får du fantastiskt gott surdegsbröd som du sent ska glömma
Surdegen

Surdegen

Eftersom jässvamparna äter upp stärkelsen i mjölet så kan man säga att ett surdegsbröd bakat med lång jästid redan är halvnedbrutet