Lussebullar på surdeg, Dadelchokladkola med apelsin, surdegsvört och så dessa små rackare som jag tänkt ge er receptet på nu, nämligen små spröda syltgrottor med smak av pepparkaka och lingon
De blandade bikarbonat i surdegsdegen för att brödet ska höja sig ordentligt. Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Bröd utan surdeg, som de här lingonbröden, brukar jag skära upp i skivor och frysa in samma dag,förutom det som skall ätas de två kommande dagarna, tycker annars det kan bli torrt efter några dagar
Det har en bra balans mellan syra (från surdeg) och sötma (från sirap och lingonsylt). 1 dl lingonsylt. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg). Tillsätt solrosfrön, linfrön, sirap, lingonsylt och 2 dl kallt vatten. Tillsätt surdeg och ca 3 dl vetemjöl. 1 dl lingonsylt. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg)
lingonsylten. har en bra balans mellan syran från surdegen och sötman från sirapen och. 1 dl lingonsylt. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg). Tillsätt solrosfrön, linfrön, sirap, lingonsylt och 2 dl kallt vatten. Tillsätt surdeg och ca 3 dl vetemjöl. 1 dl lingonsylt. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg)
och lingonsylt. Jag har gjort en helt ny surdeg och ville provbaka den. När jag satte surdegen utgick jag från det här receptet - men jag matade gjorde den på Finas bruna mjölmix och risentas Rismjöl
Och inte nog med det, jag har äntligen kommit till skott med min surdegsstart. Har haft en surdeg i kylen i några veckor, men inte funnit tid till baket
Surdegen från natten. 2 msk lingonsylt. 2 msk lingonsylt. (Fotoljus är det värre med, är jag rädd… ). Vet ni, idag gjorde jag ett rejält undantag från mitt mjölfria liv
OBS Degen får inte vara för fast för då orkar inte surdegen lyfta brödet. 3 dl Aktiv surdeg (se Surdegshjälpen)3 dl lingonsylt2 dl vatten1,5 dl mörk sirap (om du inte vill ha så sött bröd kan du minska sirapen)1 tsk saltca 2 kg fint rågmjöl1. 3 dl lingonsylt