Surdeg lingonsylt recept

Pepparkaksgrottor med lingonsylt

Pepparkaksgrottor med lingonsylt

Lussebullar på surdeg, Dadelchokladkola med apelsin, surdegsvört och så dessa små rackare som jag tänkt ge er receptet på nu, nämligen små spröda syltgrottor med smak av pepparkaka och lingon
Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat

Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat

De blandade bikarbonat i surdegsdegen för att brödet ska höja sig ordentligt. Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Lingonbröd

Lingonbröd

Bröd utan surdeg, som de här lingonbröden, brukar jag skära upp i skivor och frysa in samma dag,förutom det som skall ätas de två kommande dagarna, tycker annars det kan bli torrt efter några dagar
Bergdalalimpa - gott bröd på solros och linfrö

Bergdalalimpa - gott bröd på solros och linfrö

Det har en bra balans mellan syra (från surdeg) och sötma (från sirap och lingonsylt). 1 dl lingonsylt. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg). Tillsätt solrosfrön, linfrön, sirap, lingonsylt och 2 dl kallt vatten. Tillsätt surdeg och ca 3 dl vetemjöl. 1 dl lingonsylt. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg)
Bergdalalimpa - gott surdegsbröd på solrosfrö och linfrö

Bergdalalimpa - gott surdegsbröd på solrosfrö och linfrö

lingonsylten. har en bra balans mellan syran från surdegen och sötman från sirapen och. 1 dl lingonsylt. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg). Tillsätt solrosfrön, linfrön, sirap, lingonsylt och 2 dl kallt vatten. Tillsätt surdeg och ca 3 dl vetemjöl. 1 dl lingonsylt. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg)
Lisbeths glutenfria surdegsbullar

Lisbeths glutenfria surdegsbullar

Därefter så tillsätts surdegen. surdegen. 1 dl lingonsylt. Koka upp vatten och slå det över krosset och låt det svalna till jästemperatur
Lingonbröd och rårört

Lingonbröd och rårört

Efter att surdegsgrunden puttrat i sin bunke på varm plats hela dagen, är det dags att köra ihop degen
Lingonbröd

Lingonbröd

Blev så sugen på att baka med lingon och surdeg och då blev det detta brödet. 100 g surdeg. 100 g lingonsylt. 100 g surdeg. 100 g lingonsylt

Nog blev det ett nytt bröd

Surdegen från natten. 2 msk lingonsylt. 2 msk lingonsylt. (Fotoljus är det värre med, är jag rädd… ). Vet ni, idag gjorde jag ett rejält undantag från mitt mjölfria liv

Lingongrova med surdeg

½ dl lingonsylt. Surdegen får stå varmt under natten. Surdeg*. På morgonen blandar man alla ingredienserna utom saltet i en assistentbunke

Lingonkavring på surdeg (med endast rågmjöl)

OBS Degen får inte vara för fast för då orkar inte surdegen lyfta brödet. 3 dl Aktiv surdeg (se Surdegshjälpen)3 dl lingonsylt2 dl vatten1,5 dl mörk sirap (om du inte vill ha så sött bröd kan du minska sirapen)1 tsk saltca 2 kg fint rågmjöl1. 3 dl lingonsylt

Vänskapsbröd bakat på surdeg

Blanda ingredienserna till surdegen i en väl tilltagen bunke. Blanda surdegen med salt, olja, rågsikt och mjöl

Lingonlimpa

Jag ställde in en skål med kokande vatten på slutet för att ånga brödet, som man gör med surdeg. Recept