Surdeg linfrön recept

Surdeg på burk

Surdeg på burk

Jag slängde även ner några matskedar linfrön. Igår bakades surdegsbröd här hemma. Jag hade nämligen köpt en sådan burk med surdeg
Surdegens dag

Surdegens dag

Imorgon är det surdegens dag. För dig som vill njuta färskt bröd imorgon är det dags att mata surdegen och göra en fördeg
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

200 g rågsurdeg. Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent. Fördela degen i två smörade brödformar som helst skall vara teflonbelagda
Surdegsbröd med sesam- och linfrön

Surdegsbröd med sesam- och linfrön

Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Det tar (som alla surdegsbröd) några dagar att göra, men sätt igång surdegen ikväll så är det förhoppningsvis bak-klart till helgen
Grova rågfrallor med surdeg

Grova rågfrallor med surdeg

250 gram rågsurdeg. 250 gram rågsurdeg. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Frö och fruktbröd av surdeg

Frö och fruktbröd av surdeg

Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Häll surdeg vatten och honung i assistenten och blanda
Bröd med köpt surdeg

Bröd med köpt surdeg

I vanliga fall gör jag surdegen själv, men eftersom jag just satt en ny surdeg som inte var färdig för bakning, köpte jag för första gången en färdig surdeg på ICA
Glutenfri Dansk Surdeg

Glutenfri Dansk Surdeg

Det godaste glutenfria brödet som finns att köpa i butik är enligt mig dansk surdeg från Friends of Adam
Ljuvligaste knäcke på surdeg

Ljuvligaste knäcke på surdeg

Denna gång använde jag mig av linfrön/havssalt, sesamfrön/havssalt, svartpeppar/örtsalt, och slutligen kruskakli/vetemjöl/vanligt salt
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

rågkross, linfrön och solrosfrön. Det här danska rågbrödet med surdeg är ett saftigt bröd med mycket tuggmotstånd
Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat

Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat

De blandade bikarbonat i surdegsdegen för att brödet ska höja sig ordentligt. Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Rör ut surdeg och jäst i vattnet. Det som inte ryms i formen sparar du i en glasburk i kylen, det blir din surdeg nästa gång du bakar
Frukostfrallor med surdeg

Frukostfrallor med surdeg

Behöver fylla på förrådet med frukostbröd och gjorde därför lite grova frallor, älskar att ha nötter och frön i bröd och denna gång blandade jag ner lite solrosfrön,linfrön och pumpafrön, givetvis kan man byta ut dessa mot andra frön eller nötter
Davids knäckebröd på surdeg

Davids knäckebröd på surdeg

Strö över flingsalt, linfrön och sesamfrön. 140 g surdeg på råg. 1Flingsalt, linfrön och sesamfrön att strö över. 1500 g vatten 500 g fint rågmjöl 250 g vetemjöl 20 g honung 10 g jäst 20 g salt 40 g surdeg på råg Flingsalt, linfrön och sesamfrön att strö överBlanda alla ingredienser i degblandaren