Surdeg kummin recept

SURDEG & BRÖD

SURDEG & BRÖD

Förra veckan satte jag en surdeg från grunden. onde degen gör jag nu surdegen. Nu är surdegen klar och jag delade upp den i 10 delar (ca 1½dl) och lägger i 9 burkar och fryser in. 1½ dl av surdegen (1 sats). 1 msk stött kummin. 1½ dl av surdegen (1 sats). 1 msk stött kummin

Surdegs brödkaka & hallon kardemummaglass

Salt, fänkålsfrön, kummin. En snabbbakt surdegsbrödkaka toppad med smör, ost och rivet apelsinskal med honung på halva och stekt ägg och kalkon på andra, till det äts hallon och kardemumaglass
Med mycket kummin

Med mycket kummin

Det här kumminbrödet, inspirerat av Saltå Kvarns Barsjabröd fast utan surdeg, bakade jag på det där viset och det blev mycket gott
Kastrullbröd med kummin

Kastrullbröd med kummin

När jag höll på med boken hade jag en idé om att göra ett särskilt lättbakat bröd som skulle passa den som just fått igång en surdeg och ville baka något enkelt
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Enkelt rågbröd med kummin. Att baka med surdeg innebär planering som är a och o. Det kan ta lite tid att få in rätta snitsen på bakningen och bli vän med sin surdeg
Kaffebröd med surdeg

Kaffebröd med surdeg

Eftersom rågsurdegsgrunden redan stod och puttrade på bänken i köket kunde jag hoppa första dagens förberedelser av just grunden
Workshop:  Baka med surdeg

Workshop: Baka med surdeg

Surdegsbröd med syrade morötter och kummin. Baka med surdeg" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
Kavring på surdeg

Kavring på surdeg

700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
Del 6: Vila nu, lilla surdeg

Del 6: Vila nu, lilla surdeg

Till helgens bakning kommer vi att behöva rågmjöl, rågsikt, hel kummin och salt, så det kan ni passa på att ordna
POTATIS & KUMMIN

POTATIS & KUMMIN

Se till att vetesurdegen är riktigt pigg. Har utgått från ett tidigare recept, ändrat lite & smaksatt med kummin
Mamma Gunborgs tunnbröd på surdeg

Mamma Gunborgs tunnbröd på surdeg

50 g margarin 3 dl vatten 5 dl standardmjölk 400 g surdegsstart 1,5 msk brödkrydda (anis, fänkål, kummin) 1,2 l grovt rågmjöl 1,2 l vetemjöl 30 g salt

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg

Knäcket går fint att smaksätta med exempelvis kummin, fänkålsfrö, anis eller rosmarin. Nu lanserar Risenta en Surdegsknäckemix som kompletterar den populära Fröknäckemixen
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

Det sägs härstamma från Saltå kvarn under namnet Eriks surdegsbröd. Vispa ut surdegen i vattnet och rör sedan ner mjölet
Rågsurdegsbröd med tranbär

Rågsurdegsbröd med tranbär

Det här är en av de varianterna jag bakar av Johannes rågsurdegsbröd. Vispa ut surdegen i vattnet och rör sedan ner mjölet
Kavring

Kavring

Lös upp jästen i vattnet och surdegen. Mät upp mjöl, kummin och salt i en bunke. Rågsurdeg. hel kummin. Dag 1– Anrörning
Polska matens topplista

Polska matens topplista

Vårt dagliga bröd heter chleb och bakas av surdeg, gjord på en blandning av råg och vetemjöl. Den innehåller mest griskött och är kryddad med svartpeppar, vitlök, mejram och kummin