Strö över kanel. 150 g ljus surdeg. 1kanel. 1Deg500 g mjölk 1100 g vetemjöl special 200 g socker 200 g smör (rumstempererat) 30 g jäst 20 g malen kardemumma 10 g salt 50 g ljus surdeg. 1Fyllning250 g smör 250 g socker kanel
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, sirap, salt och kanel. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Ingredienser Fördeg 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 500 g (ca 5 dl) fingervarm mjölk (eller vatten) 480 g (ca 8 dl) vetemjöl Deg 200 g rumstempererat smör 200 g(ca 2 dl) socker 6 g (ca 2 tsk) kardemumma 9 g (ca 1,5 tsk) salt 420-480 g (ca 7-8 dl) vetemjöl Fyllning 100g rumstempererat smör 100 g (ca 1 dl) socker 12 g (ca 2 msk) kanel Pensling 1 ägg Garnering pärlsocker1 Värm mjölken (eller vattnet) fingervarm, 37°C, och blanda därefter fördegen och låt stå i 20-30 min
Nu lanserar Risenta en Surdegsknäckemix som kompletterar den populära Fröknäckemixen. Den nya bakmixen är naturligt glutenfri, lätt att baka ut och har god smak av surdeg, fröer och kärnor
En av mina favoritkakor är morotskaka för att det låter nyttigare (och faktiskt är) än vanliga bakverk, blir så otroligt saftigt och smaken av kanel möter morot möter härlig krämig philadelphiaost med en lite syrlig eftersmak
häromdagen bakade jag mitt första surdegsbröd. det som onekligen behövs, är en surdeg. -) recept på hur man gör sådana finns det många som har gott om, jag tipsar gärna om pain de martin som ju helt uppenbart kan sina surdegar
Jag har redan tryckt i mig en kanelbulle gjord på surdeg här på jobbet. Kanelbullens dag. Blanda ihop smör, strösocker och kanel till en massa i en skål