Surdeg kanel recept

Davids kanelbullar med surdeg

Davids kanelbullar med surdeg

Strö över kanel. 150 g ljus surdeg. 1kanel. 1Deg500 g mjölk 1100 g vetemjöl special 200 g socker 200 g smör (rumstempererat) 30 g jäst 20 g malen kardemumma 10 g salt 50 g ljus surdeg. 1Fyllning250 g smör 250 g socker kanel
Kanelbullar med surdeg

Kanelbullar med surdeg

Blanda mjöl, mjölk, socker, ägg, salt, kardemumma och surdeg i en bunke. Blanda samman smör socker och kanelen till fyllningen
Seb - surdegen

Seb - surdegen

Hittills har jag bra hunnit baka surdegskanelbullar på honom. de doftade ljuvligt av kanel och kardemumma
Kanelsnäckor med surdeg

Kanelsnäckor med surdeg

Ingredienser Fördeg 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 500 g (ca 5 dl) fingervarm mjölk (eller vatten) 480 g (ca 8 dl) vetemjöl Deg 200 g rumstempererat smör 200 g(ca 2 dl) socker 6 g (ca 2 tsk) kardemumma 9 g (ca 1,5 tsk) salt 420-480 g (ca 7-8 dl) vetemjöl Fyllning 100g rumstempererat smör 100 g (ca 1 dl) socker 12 g (ca 2 msk) kanel Pensling 1 ägg Garnering pärlsocker1 Värm mjölken (eller vattnet) fingervarm, 37°C, och blanda därefter fördegen och låt stå i 20-30 min
Vört 2013 bara på surdeg.

Vört 2013 bara på surdeg.

Det innehåller surdeg sirap skållning vört alla goda kryddor som nejlika, pommerans, ingefära, kanel
Pannkaka med surdeg

Pannkaka med surdeg

Skivat äpple, kanel och kesella (innehåller laktos, KMP). Av det kom min ide, varför inte testa med surdeg

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg

Nu lanserar Risenta en Surdegsknäckemix som kompletterar den populära Fröknäckemixen. Den nya bakmixen är naturligt glutenfri, lätt att baka ut och har god smak av surdeg, fröer och kärnor
Att använda sin surdeg: blåbärsfläta

Att använda sin surdeg: blåbärsfläta

2 tsk kanel. 2 tsk kanel. Utan blåbär, istället frodades svartvinbär. Flätning av kardemummafläta. Ta varannan sida och dra snibbarna snett framåt
Nyttigare morotskaka

Nyttigare morotskaka

Min nyttiga morotskaka2 ägg1 dl sukrin1 msk kokosolja/rapsolja1,5 msk agavesirap1 dl lättkvarg1/2 dl minimjölk2 morötter (200 g)1 dl mandelmjöl1 dl sojamjöl1/2 dl dinkelsikt1 tsk kardemumma1 tsk kanelen nypa ekologisk vaniljpulveren nypa havssalt1 tsk bakpulver1/2 tsk bikarbonatsmör/kokosfett till formenströbröd/kokosflingorFrosting
morotskaka

morotskaka

En av mina favoritkakor är morotskaka för att det låter nyttigare (och faktiskt är) än vanliga bakverk, blir så otroligt saftigt och smaken av kanel möter morot möter härlig krämig philadelphiaost med en lite syrlig eftersmak

Vegetarisk lasange

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 100 gram smält smör 2-3 msk socker 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 4-5 syrliga äpplen 2-3 msk socker ½-1 tsk kanel Värm ugnen till 225 grader Tillagning. 7 dl havgregryn 1 dl solrosfrön 1/2 dl hela linfrön 1 msk kanel 1/2 msk malen kardemumma 1 dl vatten 3 msk rapsolja 1-2 msk flytande honung 2 dl cashewnötter 2 dl mandel 1 dl paranötter 1 tsk kanel 1 dl kokosflingor 2 dl hackad torkad frukt t ex aprikoser och fikon Sätt på […]
frukt- och nötbröd från A PIECE OF CAKE

frukt- och nötbröd från A PIECE OF CAKE

häromdagen bakade jag mitt första surdegsbröd. det som onekligen behövs, är en surdeg. -) recept på hur man gör sådana finns det många som har gott om, jag tipsar gärna om pain de martin som ju helt uppenbart kan sina surdegar
Vänskapskakan Herman

Vänskapskakan Herman

Jag är en sockerkaka gjord på surdeg som ska stå i en bunke på diskbänken utan lock i 10 dagar. 2 tsk kanel. 2 tsk kanel

Coleslaw

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 100 gram smält smör 2-3 msk socker 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 4-5 syrliga äpplen 2-3 msk socker ½-1 tsk kanel Värm ugnen till 225 grader Tillagning. 7 dl havgregryn 1 dl solrosfrön 1/2 dl hela linfrön 1 msk kanel 1/2 msk malen kardemumma 1 dl vatten 3 msk rapsolja 1-2 msk flytande honung 2 dl cashewnötter 2 dl mandel 1 dl paranötter 1 tsk kanel 1 dl kokosflingor 2 dl hackad torkad frukt t ex aprikoser och fikon Sätt på […]
Snabba saftiga bullar utan jäst

Snabba saftiga bullar utan jäst

Jag har redan tryckt i mig en kanelbulle gjord på surdeg här på jobbet. Kanelbullens dag. Blanda ihop smör, strösocker och kanel till en massa i en skål

Indisk gryta med mycket smak

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 100 gram smält smör 2-3 msk socker 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 4-5 syrliga äpplen 2-3 msk socker ½-1 tsk kanel Värm ugnen till 225 grader Tillagning. 7 dl havgregryn 1 dl solrosfrön 1/2 dl hela linfrön 1 msk kanel 1/2 msk malen kardemumma 1 dl vatten 3 msk rapsolja 1-2 msk flytande honung 2 dl cashewnötter 2 dl mandel 1 dl paranötter 1 tsk kanel 1 dl kokosflingor 2 dl hackad torkad frukt t ex aprikoser och fikon Sätt på […]