En snabbbakt surdegsbrödkaka toppad med smör, ost och rivet apelsinskal med honung på halva och stekt ägg och kalkon på andra, till det äts hallon och kardemumaglass
Här kommer bildbevis på att det faktiskt blev limpor av surdegarna Fredriksson och Stefan. Efter att ha blivit av med min surdegs-oskuld till de här båda herrarna kan jag konstatera att det hela tar lång tid, att man får tugga brödet ganska mycket, samt att man känner sig väldigt nöjd med sig själv när brödet är klart
Platta sedan till degen och kavla ut den till en rund kaka. Nu har jag hittat och provat ett recept som dessutom är ganska olikt alla mina tidigare rågsurdegsbrödrecept
Rör ut jästen och surdegen i nästa vatten mängd. dela degen i 2 bitar och platta ut till 2 runda kakor och rulla sedan ihop varje kaka och lägg dom på bakpappersklädd plåt med skarven neråt och låt jäsa under handduk i 30 minuter. 1 ½ dl rågsurdeg
Gör en större platt kaka av degen eller som jag, ett gäng mindre platta kakor. Med oss, förutom en riktigt god limpa, fick vi även en påse med Cum Panes egen surdegsgrund som vi nu så duktigt tar hand om, bakar med och matar
En av mina favoritkakor är morotskaka för att det låter nyttigare (och faktiskt är) än vanliga bakverk, blir så otroligt saftigt och smaken av kanel möter morot möter härlig krämig philadelphiaost med en lite syrlig eftersmak
Skär ett snitt i kanten på kakan runt om hela och riv med hjälp av gaffel till två tunna kakor. Blanda vattnet och surdegen från dag 1. Kavla ut varje bit till en kaka 20cm i diameter
Ett utförligt recept på glutenfri surdegsgrund med beskrivning hur man går till väga. Till och med glutenfritt surdegsbröd Utan mjölmixer och vetestärkelse så klart
Lussebullar på surdeg, Dadelchokladkola med apelsin, surdegsvört och så dessa små rackare som jag tänkt ge er receptet på nu, nämligen små spröda syltgrottor med smak av pepparkaka och lingon