Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
250 gram rågsurdeg. 20 gram havssalt. 250 gram rågsurdeg. 20 gram havssalt. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
- Sesamfrön och havssalt- Solrosfrön- Russin och salt- Rosmarin och havssaltAtt göra. Mor och far fick bland annat en förpackning hembakat surdegsknäcke under granen från mig
all surdeg. Spraya brödet med vatten o strö över havssalt o svarta sesamfrön. all surdeg. ta i ca 5 dl av mjölet, rör i surdegen o tillsätt sedan allt mjöl
Det här surdegsbrödet har jag bakat efter ett recept i boken 'Bröd' av Jan Hedh. Börja med att göra en surdeg på rågmjöl (se här), vilket tar ca 4 dagar. 250 g rågsurdeg. 20 g havssalt (jag tog 3 tsk vanligt salt). Tillsätt surdegen, degen från dag 1, honungen och vetemjölet. 250 g rågsurdeg. 20 g havssalt (jag tog 3 tsk vanligt salt)
125 g surdeg (Klicka här för tips). 20 g havssalt (ta inte vanligt salt – det blir för ettrigt). Blanda fördegen, den ljusa mjölmixen och surdegen på låg växel i 5 minuter. 125 g surdeg (Klicka här för tips). 20 g havssalt (ta inte vanligt salt – det blir för ettrigt)