Servera med en bit knäcke av surdeg, typ Finn Crisp. Aubergine och Lammgryta 100 gr Lammstek ½ Aubergine 1 Gul Lök 1 Vitlöksklyfta Smör ½ konserv Cocktailtomater Ekologisk buljongtärning eller Hemgjord Kycklingbuljong 2 dl Vatten till tärningen ½ dl Rödvin Worcestersauce Färsk Oregano Salt och Peppar Ekologisk Crème Fraiche Färska Vitlöksblad eller Gräslök Havssalt Skär auberginen i små tärningar
Enligt ursprungsreceptet görs en äkta Reuben sandwich på surdegsbröd eller rågbröd, pastrami, inlagd gurka, smält ost, surkål och en sk Russian dressing med majonäs, ketchup, Worchestersås, gräslök, pepparrot och lite annat smått gott
Pyramidsbagarens spisbröd (surdeg). Sill med pepparot, äpple och gräslök. Vispa med elvispen 2 dl creme fraich tills den får gräddkonsistens och blanda i lite pepparot på tub, fint tärnat syrligt äpple, fint skuren gräslök och lite honung
Fädbodknäcke surdeg, västerbottenost och gräslök till servering. Lägg varje bit på en liten knäckebrödsbit och toppa med en bit västerbottenost och lite finstrimlad gräslök
Vill ni kolla in mina tidigare surdegsbröd så klicka här. Varva de skivade tomaterna med massor av basilika o gräslök i pajskalet och häll sist på gräddblandningen
Spara gärna lite klippt gräslök att toppa med. En riktigt somrig macka på tunt knäckebröd med kokt potatis och sill (för den som önskar), toppad med en klick gräddfil och klippt gräslök