Detta är ett av mina första surdegsbröd. Jag gick ut med stort tålamod om att lära mig baka "riktigt" surdegsbröd men då endast EN familjemedlem åt brödet har jag övergått till att baka mina bröd med både surdeg och en liten mängd jäst
Först ut är ett surdegsbröd med ganska stor andel fullkornsdinkel, men också olika sorters frön. Här pågår tester av surdegsbröd för fullt, och recepten kommer vartefter vi avnjuter dem
Vill du ha i surdeg kan du minska något på jästen och ändå få bra jäskraft. jag brukar använda manitoba cream och delvis byta ut mot fullkornsdinkel/rågsikt eller vad man vill
Surdegen från i morse. Surdegen från i morse. 100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund. 150 g fullkornsdinkel. 100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund. 150 g fullkornsdinkel
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Häll surdeg, vatten och mjöl i en degbunke, men vänta med saltet. Fullkornsdinkel. aktiv vetesurdeg. Kör på låg hastighet i cirka 5 minuter, tillsätt saltet och kör i 2 minuter till