Surdeg citron recept

Durumlevain med raspad citron

Durumlevain med raspad citron

Blanda vetemjöl, vatten och surdeg i en degblandare/assistent. Raspa citron utan att ta med för mycket av det vita innerskalet
Löjromspizza

Löjromspizza

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pizza 400 gram pizzadeg surdeg 1 dl crème fraiche 75 gram parmesanost Topping 1 st röd lök 1 kruka(or) färsk gräslök 1 dl crème fraiche 80 gram löjrom 1 st citron(er) 1 krm svartpeppar 1 krm flingsalt Köp receptet
Pizza cacio e pepe

Pizza cacio e pepe

Pizzadeg500 g vetemjöl 300 g vatten 200 g surdeg 15 g salt 1 msk olivolja. 1Toppingca 4 dl crème fraîche ca 1 dl vatten 75 g pecorinoost 75 g parmesanost 500 g ricotta 1 citron, finrivet skal flingsalt olivolja
Halloumi med vitlöksfräst bönsallad

Halloumi med vitlöksfräst bönsallad

4 1 paket frysta haricots verts (à 250 g) 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g) finrivet skal av 1 citron 1/2 dl strimlad persilja 2 msk färskpressad citronjuice 2 paket halloumiost (à 200 g) 2 dl matyoghurt (10 %) bröd till servering (gärna surdeg) 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kombucha

Kombucha

Vad vore bröd utan jäst eller surdeg. Som ett citronigt iste. Kombucha, bryggd på ekologiskt Darjelingte "Arya second flush" från Natmulls
Kycklingburgare med avokadoröra

Kycklingburgare med avokadoröra

Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. 1/2 citron. 4 hamburgerbröd av surdeg. 1 vitlöksklyfta 1/2 citron salt och peppar. 4 hamburgerbröd av surdeg
Pizza bianco Napoli

Pizza bianco Napoli

Pizzadeg500 g vetemjöl 300 g vatten 200 g surdeg 15 g salt 1 msk olivolja. Topping2 dl crème fraîche 2 msk vatten ca 250 g grön sparris 300-350 g guanciale, tunt skuren (eller pancetta) 500 g mozzarellaost, plockad i mindre bitar 80 g parmesanost, finriven 80 g pecorinoost, finriven chiliflakes 1 citron 100 g rucolasallad olivolja salt
Mingelsnittar till midsommarbordet

Mingelsnittar till midsommarbordet

Surdegskex med getostkräm och jordgubbar1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg 150 g getost (utan kanter) 0,5 dl crème fraîche 100 g jordgubbar crema di balsamico. Havssaltade kex med örtig färskoströra1 förp Göteborgs Utvalda Havssaltade 200 g färskost 1 salladslök, strimlad 0,5 dl färsk persilja, hackad 0,5 dl färsk dill, hackad 2 msk olivolja 1 citron, skal och saft salt svartpeppar
Fiskgryta med Aioli-Crème

Fiskgryta med Aioli-Crème

Surdegsbröd från Berliner Schnitzelstuga och Knäckebröd, också på surdeg, från Kaxås Vedugnsbageri med Valio’s Smör smakade gott till, när man som jag nu inte äter vitt bröd längre
Citronbullar

Citronbullar

Blanda alla ingredienserna till degen utom salt och citronskal, spara lite mjöl till utbakningen, och kör i matberedare 5–6 min. Tillsätt salt och citronskal och kör ytterligare 5 min. Dela degen i 12 bitar och rulla till avlånga bullar med spetsiga hörn, det är meningen att de ska se ut som citroner. 1 dl vetesurdeg. 2 msk citronolivolja. 1 st citron
Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Dagens största bedrift (förutom att jag bakade ett otroligt gott danskt rågbröd på surdeg) får nog ändå vara det faktum att jag rensade ur vår kryddlåda, och kom till följande insikter
Surdegsfritera en bläckfisk

Surdegsfritera en bläckfisk

Citron. Det går en fritera-i-surdegs-trend genom restaurangvärlden känns det som. En citron i bitar. Jag läser massor av mattidningar och kokböcker och plötsligt friterar man hej vilt i surdeg
ceasarsallad

ceasarsallad

Mixa äggulor, vinäger, citron, vitlök och sardeller, häll försiktigt i rapsoljan i en rinnande stråle under fortsatt mixning, blanda sedan i parmesan och smaksätt med salt och peppar
Supén och dagen efter

Supén och dagen efter

Och då var det här aprikosbrödet inte ens gjort på surdeg, utan det var ett vanligt nattjäst knådfritt bröd