Pizzadeg500 g vetemjöl 300 g vatten 200 g surdeg 15 g salt 1 msk olivolja. 1Toppingca 4 dl crème fraîche ca 1 dl vatten 75 g pecorinoost 75 g parmesanost 500 g ricotta 1 citron, finrivet skal flingsalt olivolja
Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. 1/2 citron. 4 hamburgerbröd av surdeg. 1 vitlöksklyfta 1/2 citron salt och peppar. 4 hamburgerbröd av surdeg
Pizzadeg500 g vetemjöl 300 g vatten 200 g surdeg 15 g salt 1 msk olivolja. Topping2 dl crème fraîche 2 msk vatten ca 250 g grön sparris 300-350 g guanciale, tunt skuren (eller pancetta) 500 g mozzarellaost, plockad i mindre bitar 80 g parmesanost, finriven 80 g pecorinoost, finriven chiliflakes 1 citron 100 g rucolasallad olivolja salt
Surdegskex med getostkräm och jordgubbar1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg 150 g getost (utan kanter) 0,5 dl crème fraîche 100 g jordgubbar crema di balsamico. Havssaltade kex med örtig färskoströra1 förp Göteborgs Utvalda Havssaltade 200 g färskost 1 salladslök, strimlad 0,5 dl färsk persilja, hackad 0,5 dl färsk dill, hackad 2 msk olivolja 1 citron, skal och saft salt svartpeppar
Surdegsbröd från Berliner Schnitzelstuga och Knäckebröd, också på surdeg, från Kaxås Vedugnsbageri med Valio’s Smör smakade gott till, när man som jag nu inte äter vitt bröd längre
Blanda alla ingredienserna till degen utom salt och citronskal, spara lite mjöl till utbakningen, och kör i matberedare 56 min. Tillsätt salt och citronskal och kör ytterligare 5 min. Dela degen i 12 bitar och rulla till avlånga bullar med spetsiga hörn, det är meningen att de ska se ut som citroner. 1 dl vetesurdeg. 2 msk citronolivolja. 1 st citron
Dagens största bedrift (förutom att jag bakade ett otroligt gott danskt rågbröd på surdeg) får nog ändå vara det faktum att jag rensade ur vår kryddlåda, och kom till följande insikter
Citron. Det går en fritera-i-surdegs-trend genom restaurangvärlden känns det som. En citron i bitar. Jag läser massor av mattidningar och kokböcker och plötsligt friterar man hej vilt i surdeg
Mixa äggulor, vinäger, citron, vitlök och sardeller, häll försiktigt i rapsoljan i en rinnande stråle under fortsatt mixning, blanda sedan i parmesan och smaksätt med salt och peppar