Surdeg basilika recept

Pizza på surdeg med italienska smaker

Pizza på surdeg med italienska smaker

För det mesta så gör jag min pizzadeg med surdeg och för varje gång så blir den bättre och bättre. Tillsätt surdegen, salt, socker och olivolja

Vegetarisk lasange

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. Tillsätt hela tomater, oregano, basilika, muskot, svartpeppar och salt

Coleslaw

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 2 gula lökar 3 st klyftor vitlök 1 msk olivolja 400 g hela konserverade tomater 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad basilika 1 krm riven muskot 0,5 tsk salt […]
Ciabatta

Ciabatta

Lite som en ”fuskvariant” på surdeg. Utsökta att serveras med en god olivolja, mozzarella, basilika och tomat

Fransk potatissallad

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 2 gula lökar 3 st klyftor vitlök 1 msk olivolja 400 g hela konserverade tomater 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad basilika 1 krm riven muskot 0,5 tsk salt […]

Peanut butter Brownie

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 2 gula lökar 3 st klyftor vitlök 1 msk olivolja 400 g hela konserverade tomater 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad basilika 1 krm riven muskot 0,5 tsk salt […]

Spenat- och fetaostpaj

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 2 gula lökar 3 st klyftor vitlök 1 msk olivolja 400 g hela konserverade tomater 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad basilika 1 krm riven muskot 0,5 tsk salt […]
Konservera och torka tomater

Konservera och torka tomater

Då vi har delvis gjort tomatbröd(de ugnsrostades först och sedan lades i surdeg), konserverat tomater, ätit tomater till varje måltid och även torkat tomater
Kronärtskockskräm

Kronärtskockskräm

Dekoration olivolja basilika (eller krasse eller annan färsk ört). 290 g kronärtskocka, marinerade i olja 100 g färskost 1 klyfta vitlök, riven salt svartpeppar, nymalen baguette, i skivor (surdeg) olivolja (med citronarom)
Mingelsnittar till midsommarbordet

Mingelsnittar till midsommarbordet

Surdegskex med getostkräm och jordgubbar1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg 150 g getost (utan kanter) 0,5 dl crème fraîche 100 g jordgubbar crema di balsamico. Fina rågkex med krämig parmesanssill1 förp Göteborgs Utvalda Fina rågkex 1 förp 5-minuterssill 2 dl crème fraîche 0,5 dl majonnäs 1 dl parmesanost, riven 1 klyfta vitlök 0,5 kruka färsk basilika
Tomat- och mozzarellasoppa med parmesangrissini

Tomat- och mozzarellasoppa med parmesangrissini

1Topping1 kruka färsk basilika 2 dl olivolja 2 buffelmozzarella (à 240 g). 1Grissini1 förp pizzadeg, surdeg, rumstempererad (à 400 g) olivolja flingsalt parmesanost, finriven
Lunch

Lunch

Servera med en klick cremefraiche med smak av tomat och basilika. Jag känner att det blivit lite för mycket av det goda denna helgen så jag försöker få min mage i balans igenHär kommer en god, kalorisnål lunch rätt som är super enkel att göra Frittata med spenat och grönsaker1 msk smör 100 g hel spenat1/2 paprika1/2 tomat1 vitlök2 små eller 1 stor potatissaltpeppar4 ägg1 dl parmesan2 msk blandade torkade örterStek spenaten, vilöken, paprikan och tomaten tills det mjuknat
Pizza med bottnar av rågkusar

Pizza med bottnar av rågkusar

Rågpizzor med tomat, basilika & zucchini. några färska basilikablad. Strö över lite örtsalt, lägg på zucchiniskivor och toppa med basilika, riven fårost samt eventuella kryddor

Tabbouleh

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 2 gula lökar 3 st klyftor vitlök 1 msk olivolja 400 g hela konserverade tomater 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad basilika 1 krm riven muskot 0,5 tsk salt […]

Grönkålschips

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 2 gula lökar 3 st klyftor vitlök 1 msk olivolja 400 g hela konserverade tomater 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad basilika 1 krm riven muskot 0,5 tsk salt […]
Pizza med kärlek

Pizza med kärlek

Surdeg. basilika. Surdeg. Surdeg. Jag gör alltid mina pizzor på kalljäst surdegsgrund som får jäsa under minst 24 timmar, gärna längre. 300g aktiv surdeg (hur du gör en surdegsgrund hittar du i detta recept "Vetesurdegsbröd" ). 300g aktiv surdeg (hur du gör en surdegsgrund hittar du i detta recept "Vetesurdegsbröd" )