Solrospeston likaså, eller vad sägs om solrosfrön, citron, kallpressad rapsolja och massa basilika. Knäcke på surdeg med lent vitt bönsmör och toppat med solrospesto
Då vi har delvis gjort tomatbröd(de ugnsrostades först och sedan lades i surdeg), konserverat tomater, ätit tomater till varje måltid och även torkat tomater
Dekoration olivolja basilika (eller krasse eller annan färsk ört). 290 g kronärtskocka, marinerade i olja 100 g färskost 1 klyfta vitlök, riven salt svartpeppar, nymalen baguette, i skivor (surdeg) olivolja (med citronarom)
Servera med en klick cremefraiche med smak av tomat och basilika. Jag känner att det blivit lite för mycket av det goda denna helgen så jag försöker få min mage i balans igenHär kommer en god, kalorisnål lunch rätt som är super enkel att göra Frittata med spenat och grönsaker1 msk smör 100 g hel spenat1/2 paprika1/2 tomat1 vitlök2 små eller 1 stor potatissaltpeppar4 ägg1 dl parmesan2 msk blandade torkade örterStek spenaten, vilöken, paprikan och tomaten tills det mjuknat
Rågpizzor med tomat, basilika & zucchini. några färska basilikablad. Strö över lite örtsalt, lägg på zucchiniskivor och toppa med basilika, riven fårost samt eventuella kryddor
Surdeg. basilika. Surdeg. Surdeg. Jag gör alltid mina pizzor på kalljäst surdegsgrund som får jäsa under minst 24 timmar, gärna längre. 300g aktiv surdeg (hur du gör en surdegsgrund hittar du i detta recept "Vetesurdegsbröd" ). 300g aktiv surdeg (hur du gör en surdegsgrund hittar du i detta recept "Vetesurdegsbröd" )