Stöt anis, kummin och fänkål i en mortel och blanda sedan ihop alla ingredienser, glöm inte surdegen och skållningen från gårdagen (häll bort överblivet vatten från dinkelskållningen)
Denna gång blev det ett riktigt gott surdegsbröd med dinkelmjöl i. -)Ingredienser2 msk rågsurdegsgrund2 dl vetemjöl special1 dl ljummet vattenPå kvällen rör man ihop surdegsgrunden med mjölet och vattnet. Ingrediensersurdegen från gårdagen1 tsk jäst2 dl kallt vatten2 dl vetemjöl special2 dl siktat dinkelmjöl1 dl dinkelmjöl fullkorn1 msk honung1½ tsk saltPå morgonen så blandar man surdegen från gårdagen med jäst och vatten, tillsätt sedan övriga ingredienser. Sätt ugnen på 250 grader när det är 30 min kvar av jäsningen. 2 msk rågsurdegsgrund. 2 dl siktat dinkelmjöl. 1 dl dinkelmjöl fullkorn
Jag använder fortfarande ekologiskt, stenmalet mjöl från Warbro kvarn, jag köper bageriförpackningar direkt från ett bageri men sök på Warbros hemsida för att hitta återförsäljare av konsumentförpackningar
blomkål, knäckebröd, kikärtor, nötmjöl, dinkel. Pizza kanske inte precis låter som det hälsosammaste i de flestas öron, men faktum är att det är en rätt som går att variera på massor av vis - det finns tusentals varianter på just lite mer näringsrika, smakrika pizzor
Det här är mitt favoritbröd, bland de bröd som Oskar bakar, för det håller sig fräscht längre än baguetter och är lika gott till frukost som till varma mackor
Tillsätt resterande vatten, jäst, dinkel och vetemjöl. Jag hade trott att de skulle bli ungefär som grahamsbullar eller nån annan av mina frallor i konsistensen, men istället var de sådär sega och tuggiga som surdegsbröd brukar vara
*Surdeg. recept på surdegsstart). Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 200 g surdeg*