Det här mellanmörka surdegsbrödet med aprikoser och pistagenötter är absolut värt att testa. 50 gram surdeg … Continue reading → 2 bröd. 50 gram surdeg
Ett gott bröd tar tid även om det är enkelt och utan surdeg. 5-25 g jäst500 g kallt vatten, ca 10 grader560 g kärnvetemjöl + lite till toppingen och bakbordet150 g grovt rågmjöl + lite till toppingen50 g solroskärnor75 g torkade aprikoser, hackade i bitar 10 g olivolja14 g salt utan jod
½ dl surdeg (jag hade rågsur. Lägg aprikoser i blöt (finhacka dag 2). I en stor bunke - blanda allt från dag 1 med smulad jäst, rågsurdeg, och lite av mjölsorterna, spara lite. 50-100 g torkade aprikoser
Nu lanserar Risenta en Surdegsknäckemix som kompletterar den populära Fröknäckemixen. Den nya bakmixen är naturligt glutenfri, lätt att baka ut och har god smak av surdeg, fröer och kärnor
Det är efter ett recept av Leila Lindholm men jag har tagit bort lite kryddor och sen hade jag inga aprikoser hemma så det blev bara tranbär i brödet men det blev bra ändå
Dessutom gjorde vi ett valfritt bröd som då blev ett ljust surdegsbröd bakat med min surdeg. Sedan uteslöts salt i något bröd, sirap i ett annat, vatten byttes mot mjölk, olja togs bort, ett gjordes i bakmaskin, något bakades med bikarbonat, några smaksattes med frön och aprikoser och så vidare
Vill man ha ett nyttigt, saftigt och gott fruktbröd så blanda i finhackade aprikoser och fikon. Det sägs härstamma från Saltå kvarn under namnet Eriks surdegsbröd
Vill man ha ett nyttigt, saftigt och gott fruktbröd så blanda i finhackade aprikoser och fikon. Det här är en av de varianterna jag bakar av Johannes rågsurdegsbröd
Blanda rågsurdeg, vatten och rågmjöl på kvällen i en bunke och täck med plastfolie. Blanda sedan surdegen från gårdagen med övriga ingredienser utom frukt och nötter i en bunke och rör med träslev/trägaffel i någon minut
häromdagen bakade jag mitt första surdegsbröd. det som onekligen behövs, är en surdeg. -) recept på hur man gör sådana finns det många som har gott om, jag tipsar gärna om pain de martin som ju helt uppenbart kan sina surdegar
Jag har också vid något tillfälle haft strimlade aprikoser i brödet tillsammans med solfrosfrön. Vet ni vad, jag har så smått fått pippi på att baka glutenfritt surdegsbröd