Surdeg ättika recept

Rågsiktskakor med surdeg

Rågsiktskakor med surdeg

Tillsätt smör, brödsirap, ev brödkryddor och ättika. Blanda ut jästen och surdegen i ljummet vatten. Rågsurdeg
Finska rågkakor

Finska rågkakor

Tillsätt salt, ättika, och sirap(honung). Blanda vattnet och surdegen från dag 1. 1 msk ättika. Dag1. Ljumma filmjölken till 37grader
Rivna rågkakor

Rivna rågkakor

Gun, som deltog på vår senaste surdegskurs, skickade receptet på de här rivna rågkakorna. Häll fördegen i degblandaren och tillsätt vatten, salt, sirap och ättika
SURT!!!

SURT!!!

Surdeg är ju poppis, kanske inte lika som för några år sen när det blev typ som en hipstertamaguchi. Syrade livsmedel kan göras på lite olika sätt, man kan låta mjölksyrabakterier göra jobbet, man kan tillsätta ättika, citron, vinäger, filmjölk osv
En enklare surdeg

En enklare surdeg

Det finns många knep när det gäller att starta surdegar, tillsätt honung, värm bunken, häll ut här, tillsätt mer där, invänta fullmåne, blanda i rivet äpple, filmjölk, yoghurt, ättika, russin
Pain au levain eller Levainbröd helt enkelt

Pain au levain eller Levainbröd helt enkelt

Viktigt att komma ihåg är att surdeg inte ska förvaras i plastpåse utan i linnetyg, en diskhandduk till exempel, detta för att den hårda skorpan och det mjuka inkråmet skall bevaras
Länge leve levain

Länge leve levain

Börja även om ifall surdegsgrunden luktar riktigt kraftigt surt, som ättika. Nog är det så att jag har gått ner mig i surdegsträsket
Ryska svartbrödet?

Ryska svartbrödet?

Lite ovanlig smak med blandningen av surdeg och ättika, men gott med kryddsmaken av anis och kummin. 1 dl surdegsgrund. 1 msk ättika (i stället för ½ dl, eftersom surdegsgrunden tillsatts). 1 dl surdegsgrund. 1 msk ättika (i stället för ½ dl, eftersom surdegsgrunden tillsatts)

Baguetter

Ja, den blev aldrig använd - jag som tänkt baka goda baguetter på surdeg till helgerna. Vispa äggvitorna med ättikan till hårt skum

Finskt rågbröd

1 msk ättika. Dag 1. Rör ihop rågmjöl , surmjölk och jäst och får stå i rumsvärme till nästa dag. Dag 2. Blanda ihop alla dag 1 och dag 2 ingredienser och låt jäsa en stund, ca 30-40 minuter

Rivna finska rågkakor

Surdegen. Tillsätt salt, ättika och sirap. Blanda surdegen med ljummet vatten i en bunke. Värm filmjölken till fingervärme, 37°C

Polskt rågbröd

Tillsätt surdeg, ättika, salt, soja, rågmjöl och vetemjöl. 50 g råg- eller vetesurdeg. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader

Ölsill

Fädbodknäcke surdeg, västerbottenost och gräslök till servering. Hetta upp ättikan och sockret och rör om tills det löser sig

Löjromspizza

KOka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. 1 färdig pizzadeg av surdeg. Börja med den picklade löken