En snabbbakt surdegsbrödkaka toppad med smör, ost och rivet apelsinskal med honung på halva och stekt ägg och kalkon på andra, till det äts hallon och kardemumaglass
Kresser kallade de här pannkakorna för heavenly sourdough pancakes. Well, jag skulle nog inte beskriva dem som heavenly…Anyways, det är alltid kul att prova något nytt och det är möjligt att jag kommer göra de här pannkakorna igen
Vispa samman ägg med mjölk och pensla bullarna med blandningen. Då hade jag också bara jäst så med årets vetesurdeg blev det en trestegsversion - försurdeg, fördeg och deg
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 150 g ljus surdeg. 11 st uppvispat ägg. 1Deg500 g mjölk 1100 g vetemjöl special 200 g socker 200 g smör (rumstempererat) 30 g jäst 20 g malen kardemumma 10 g salt 50 g ljus surdeg. 1Garnering1 st uppvispat ägg pärlsockerDeg
Och mitt i alltihop dog min surdeg som levt troget i nästan 2 år. Lägg frallorna på bakpappersklädd plåt och ställ att jäsa i ca 25-30 minuter, under bakduk
Tillsätt mjölk, ägg och surdeg i urgröpningen och knåda till en slät deg. Använd den andra handen och tvinna degen något varv, lägg den över bullen och sedan in under
Pensla bullarna med ägget som du vispat samman. Ingredienser Fördeg 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 500 g (ca 5 dl) fingervarm mjölk (eller vatten) 480 g (ca 8 dl) vetemjöl Deg 200 g rumstempererat smör 200 g(ca 2 dl) socker 6 g (ca 2 tsk) kardemumma 9 g (ca 1,5 tsk) salt 420-480 g (ca 7-8 dl) vetemjöl Fyllning 100g rumstempererat smör 100 g (ca 1 dl) socker 12 g (ca 2 msk) kanel Pensling 1 ägg Garnering pärlsocker1 Värm mjölken (eller vattnet) fingervarm, 37°C, och blanda därefter fördegen och låt stå i 20-30 min
5 dl mjölk (så fet så möjligt) 750 g vetemjöl 20 g havssalt 50 g honung 1 ägg 100-200 g surdeg (friskt och bubblande) 10 g jäst (kan utesluta om man vill jäsa brödet bara på surdeg
Mosa ihop bananer med ägg, olja och surdeg i en stor skål och blanda väl. 1 ägg. 3 dl aktiv surdeg >> Läs HUR BÖRJAR JAG BAKA MED EN KALL SURDEG. 1 ägg 6 dl vetemjöl. 3 dl aktiv surdeg >> Läs HUR BÖRJAR JAG BAKA MED EN KALL SURDEG
Lägg återigen burken med locket på glänt eller lägg en linneduk över. Som jag skrev om för några dagar sedan så bestämde jag mig för att själv väcka upp en surdeg och ta- da- den sitter just nu på köksbordet i en rosa vispskål och myser och lever livets glada dagar
Som jag nämnt i tidigare inlägg föredrar jag att baka sådana bröd, för de bröd som jag bakat med enbart surdeg som jäsmedel har blivit väldigt kompakta