Smör. Smält rikligt med smör i en stekpanna. Lägg smör i stekpannan och stek souvasen hastigt. Smör. Nu är vi tillbaka i Tärnaby efter våran semestertripp
Bryn kött och lök i smöret så det får lite färg. Jag valde Suovas, lättrökt renkött, med chilimarinerade hjortron och mamma åt ankleverterrine med hallonbalsamico
Hacka och fräs löken i smör. Suovasgryta. I med kantarellerna så de får gotta sig med smöret också. Mamma köpte några kilo riktigt fin suovas, lättrökt renkött
Suovas och Västerbottensost kan även skivas hemma. Skiva suovas i 1½-2 mm tunna skivor och bryn dem lätt i smör. 100 g suovas (saltat rökt ren- eller älgkött)
Suovas, samiska för liten rök”, är saltat och lättrökt renkött. Bryn kantarellerna i smör. 2 msk smör, 2 msk mjöl, 4 dl mjölk, 1,5 dl riven hårdost, salt o peppar. 2 msk smör,
1 tsk smör. Bräck eventuellt souvasskivorna i fettet i het stekpanna eller använd dem som de är. Blanda 2 msk crème fraiche med 2 tsk pepparrot och persilja