Suovas lök recept

Suovas

Suovas

Hacka sallad och lök. Fräs skaven i smör och på med salt, peppar och riven vitlök. Skär en skåra i bröden och fyll med sallad, lök, renskav och sås

Suovas på Åland

Börja med att fräsa löken och svampen till löken mjuknat lite, tillsätt potatisen, krydda med salt, peppar och stek tills det fått fin färg
Tunnbrödsrulle med souvas

Tunnbrödsrulle med souvas

Smaka av med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt löken och låt den fräsa med tills den blir mjuk
Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

900 g tunt skivat renskav (Suovas) 50 g smör 5 lagerblad 5 enbär salt peppar 300 g skogssvamp (Skogschampinjoner, Shiitake, Portabello) 1 gul lök, skivad 1 rödlök, skivad 2 morötter, skivade 1 purjolök, skivad 100 g jordärtskocka, skalade och lättkokta 400 g rostad mandelpotatis

Gräddig suovaspanna

Skala och hacka löken. Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 300 gram suovas. 3 st Schalottenlök(ar) , ca

Gräddig suovaspanna

Skala och hacka löken. Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen. 300 g suovas. 3 schalottenlökar

Kåtagott från Lannavaara

I en ugnsform lägges kokt kött i strimlor, suovas/rökt renstek i strimlor samt den finhackade löken. 3 finhackade gula lökar. 3 hg suovas/rökt renstek

Suovasklämma

Skala och skär löken i tunna skivor. Putsa suovasen och skär i mycket tunna skivor. Lägg sallad, tomat och lök i en sträng på tunnbrödens ena kortsida