Sufflé recept

2 Spara
Sufflé à la Norge

Sufflé à la Norge

Smält smöret och rör i mjöl. 4 msk smör. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i mjöl. Späd ut med mjölk och rör runt till dess att smeten är jämn och tjock
0 Spara
Sufflé med brieost

Sufflé med brieost

Jag vispade 2 ägg med 1,5 dl crème fraiche som jag kryddade med salt och chilliflakes. 2 ägg. Var sugen på något smarrigt LCHF igår och gjorde då denna lilla omelett som faktiskt blev som en sufflé
5 Spara
Lutfisksufflé

Lutfisksufflé

Sätt ugnen på 200°. Koka lutfisken (se recept). Smörj och mjöla cocotteformar (ca 1½ dl). Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet
18 Spara
Festlig potatismoskaka

Festlig potatismoskaka

Koka potatisen och låt den torka på eftervärmen. Stöt potatisen och använd sedan elvisp. Vispa och ta i smöret och mjölken (moset ska bli fluffigt)
6 Spara
Ostsufflé

Ostsufflé

Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning
5 Spara
Hjortronsufflé

Hjortronsufflé

Förvärm plåten och baka suffléerna 170 gradig värme ca 8-10 minuter. 1. Mixa och passera hjortronen. Koka samman till 300 g under ständig omrörning
4 Spara
Plommonsufflé

Plommonsufflé

Grädda sufflén ca 30 min, eller tills den fått vacker färg i 175 grader. Skölj plommonen och koka dem mjuka
1 Spara
Mardrömstårta

Mardrömstårta

Ge mig känslig sufflé eller avancerad tiovåningstårta att göra – fine. Rulltårta är min nemesis. Ge mig känslig sufflé eller avancerad tiovåningstårta att göra – fine
0 Spara
Fisksufflé á la Deisy

Fisksufflé á la Deisy

Servera a la minute, med sallad och vinegrette. Häll rubbet i en ugnsfast form med plats för åtminstone 25% mer än den ogräddade sufflén rymmer. 1 st isbergssallad ca halvt huvud
0 Spara
Chokladsufflé

Chokladsufflé

Fantastiskt god chokladsufflé8 port formar eller 1 stor Ingredienser. 1,5 dl kakaopulver1,5 dl strösocker2–3 tsk maizenamjöl1,75 dl lättmjölk + 2 msk mjölkpulver0,5 dl kallt, starkt kaffeflytande margarin till formarna7 st äggvitor1 krm vinsyra0,5 krm salt25 g mörk choklad, grovriven2 tsk florsocker1
Sökförslag och sidor