Sufflé recept

2 Spara
Sufflé à la Norge

Sufflé à la Norge

Smält smöret och rör i mjöl. 4 msk smör. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i mjöl. Späd ut med mjölk och rör runt till dess att smeten är jämn och tjock
0 Spara
Sufflé med brieost

Sufflé med brieost

Jag vispade 2 ägg med 1,5 dl crème fraiche som jag kryddade med salt och chilliflakes. 2 ägg. Var sugen på något smarrigt LCHF igår och gjorde då denna lilla omelett som faktiskt blev som en sufflé
5 Spara
Lutfisksufflé

Lutfisksufflé

Sätt ugnen på 200°. Koka lutfisken (se recept). Smörj och mjöla cocotteformar (ca 1½ dl). Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet
3 Spara
Sufflé!

Sufflé!

Visa äggvitorna riktigt hårt och rör försiktigt ner plommonröran, använd inte träslev. I går följdes vår soppmiddag av en mumsig efterrätt, en gammal hederlig sådan (ja den vi åt var ju i och för sej nygjord), nämligen katrinplommonsufflé
6 Spara
Ostsufflé

Ostsufflé

Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning
5 Spara
Hjortronsufflé

Hjortronsufflé

Förvärm plåten och baka suffléerna 170 gradig värme ca 8-10 minuter. 1. Mixa och passera hjortronen. Koka samman till 300 g under ständig omrörning
4 Spara
Plommonsufflé

Plommonsufflé

Grädda sufflén ca 30 min, eller tills den fått vacker färg i 175 grader. Skölj plommonen och koka dem mjuka
2 Spara
Örtsufflébakad laxfilé

Örtsufflébakad laxfilé

Ta bort ev ben ur fiskfilén. Lägg sedan fisken i en ugnsfast, smord form. Bred sufflésmeten över laxen och sätt in formen i ugnen på ca 175º i 20-25 minuter tills sufflén fått en fin ljusbrun färg. 1 kg laxfilé
1 Spara
Mardrömstårta

Mardrömstårta

Ge mig känslig sufflé eller avancerad tiovåningstårta att göra – fine. Rulltårta är min nemesis. Ge mig känslig sufflé eller avancerad tiovåningstårta att göra – fine
0 Spara
Dagens recept: Gräddkaka med äpplen

Dagens recept: Gräddkaka med äpplen

Då går all den luft du vispat in ur igen och du får en platt och hopsjunken sufflé eller annan rätt. DAGENS RECEPT 14-11-30GRÄDDKAKA MED ÄPPLENEn verkligt gammaldags men icke desto mindre mycket god efterrätt så här på hösten är gräddkaka
0 Spara
Chokladsufflé

Chokladsufflé

Vispa äggvitorna med vinsyran i en stor skål till hårt skum, använd elvisp. 1,5 dl kakaopulver1,5 dl strösocker2–3 tsk maizenamjöl1,75 dl lättmjölk + 2 msk mjölkpulver0,5 dl kallt, starkt kaffeflytande margarin till formarna7 st äggvitor1 krm vinsyra0,5 krm salt25 g mörk choklad, grovriven2 tsk florsocker1. Vänd ner 2,5 dl av äggvitevispet, blanda sedan in resten av äggvitan samt chokladraspet. 7 st äggvitor
0 Spara
Påskäggen

Påskäggen

Och så måste vi få in lite påskägg. Här ett flak med massa olika smaksättningar. Rad 1 (bakifrån). Parmesan
Sökförslag och sidor