Vänd ner rotsakerna, smaka av med salt och peppar (och finklippta örter). En "vårig" lunch med små, nyskördade - och väldigt närproducerade - jordärtskockor
Annars är grönsaker och framförallt rotsaker väldigt dyrt i viner. Tycker ni om brysselkål. Brysselkål är en grönsak som tidigare oftast kom fram i grönsakshyllorna till jul och den serveras som tillbehör på många julbord
Dagens middag med dillstuvaderotsaker och potatis med kallrökt lax blev en kalasmiddag. En kalasmiddag så här mitt i veckan på potatis och rotsaker som stuvats med smak av dill
600g Älgfärs1st Gul lök, milt stekt i lite smör i panna1st Ekologiskt ägg1msk Maizena1dl Vispgrädde1tsk Timjan, mortladSalt & svartpeppar från kvarnStuvaderotsaker
*Gräddstuvade (LYX stuvning, koka ihop grädden så att den tjocknar, salta o peppra). Två vanliga sätt är att göra en gratäng eller att ugnsbaka rotsakerna
Från nyårsafton hade vi lammlägg och rotsaker med chèvre kvar, i frysen hade vi tunt skivad julskinka kvar och har alltid en påse med riven ost då vi river ner alla kantbitar som är för svåra att hyvla ost av
När du brynt färdigt rotsakerna tillsätter du vatten, justså mycket att det täcker rotsakerna. Lägg därefter det hela abborrfileerna över rotsakernapå toppen, sätt locket på och låt abborren bli "ångkokad"i grytan
Stuvaderotsaker. Skala rotsakerna och skär i mindre smakbitar. Samt att jag är grymt skeptisk till att stuvaderotsaker någonsin kan bli gott men allt annat ju varit gott ur kokboken