* Skär laken i portionsstora bitar* Lägg lever och rom i kallt vatten* Lägg laken och huvud etc i en kastrull och häll vatten så den är täckt till hälften* Lägg i vitpepparkorn, lagerblad och rotfrukter* Skumma av när det kokat upp och tillsätt vinet* Koka cirka 30-50 minuter tills fiskköttet är mjukt (prova)* Tvätta romen
Stek polpettinis i smör i en stekpanna och servera med den stuvade potatisen. Skär rotfrukterna i mindre bitar och koka dem i saltat vatten tills de är precis klara
Stuvade grönsaker och rotfrukter är en del av vårt matarv, men en del av husmanskosten som inte alltid ter sig så elegant och som kanske ofta avfärdas som otidsenlig
nyårsrester, lammlägg och ugnsrostade rotfrukter med chèvre. God fortsättning på det nya året. Istället för att lova en massa som jag ändå inte håller struntar jag i nyårslöften