Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Den är väldigt god i sallader, soppor, stuvningar eller bara som en kokt klyfta. En klick smör som får smälta ner på en bit kokt vitkål gör att det blir en riktig delikatess
Servera med kokt skalad potatis, extra citronklyftor och såsen i en såssnipa därtill. Stuvad herrgårdslake, rom och frästa citronklyftorNu i februari är det säsong att göra stuvad lake
På lunchrestaurang är det ofta kokta morotstärningar i en bechamelsås, full av vetemjöl. Den här stuvningen gör jag på råa morötter, då bevaras både all näring och god smak från de fina rotfrukterna
Servera med de stuvade grönsakerna och kokt potatis. 4-6 portioner1 kg rimmad oxbringa1 bit rotselleri1 gul lök1 morot1 purjolök, den vita delen15 pepparkorn2 lagerbladSmör till stekningStuvade grönsaker
Lägg fisken i pannan med den gräddstuvade purjolöken så att den får puttra med i några minuter. Om du inte gillar purjolök så går det bra att byta ut den mot någon annan grönsak, exempelvis vitkål eller morötter som också är gott att stuva
Servera med kokt potatis, lingonsylt, gräddsås eller stuvademorötter som jag gjorde. Detta måste vara världens enklaste sätt att svänga ihop en köttfärslimpa