Strö ev persilja över och servera som tillbehör till vad som helst. Den här gången ville jag prova att laga stuvadvitkål istället och det visade sig vara supergott
4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Strö över persilja. Servera med stuvadvitkål och potatis. Skär vitkålen i tärningar och förväll i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. 25 st vitkålshuvud. 2 msk hackad persilja
Rör ner skinka, persilja och ost. Stuvadvitkål. Ta upp vitkålen och tillsätt gräddsorterna i buljongen. Tillsätt vitkålen och låt bräsera på svag värme 5-10 minuter eller tills den känns mjuk. 1/2 dl hackad persilja. 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor. Potatispuré 800 g skalad potatis, gärna mandel potatis, King Edward eller Bellona 2 tsk salt 2 dl mjölk, varm 50 g smör 100 g rökt skinka, skuren i små tärningar 1/2 dl hackad persilja 100 g riven Västerbottensost 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Stuvadvitkål 3 dl hönsbuljong 1 lagerblad 1 liten gul lök, hackad 50 g rökt skinka eller bacon, tärnad 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor 1 dl grädde, valfri fetthalt 1 dl creme fraiche (kokbar) Lite maizenamjöl Salt Svartpeppar 600 g falukorv, skuren i skivor eller bitar på längden Smör
Chorizo med stekt vitkål och röd lök samt örtmajonnäs. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
*Gräddstuvade (LYX stuvning, koka ihop grädden så att den tjocknar, salta o peppra). Palsternacka, kålrot, vitkål, rödbetor, lök, blomkål, broccoli, purjolök åsså det kanske mindre vanliga på var familjs skärbräda…