Serveras medsenap och kokta ärtor. Skär bort stocken från vitkålen. Krydda med salt och vitpeppar. Snitta korven och stek/grilla den i en panna upphettat med smör
Servera vitkålenmed stekt korv, knäckebröd och kanske en klick senap. Fräs vitkålen i generöst med smör tills den blivit blank och mjuk (passa noga så den inte tar någon färg)
Servera medsenap och lite timjan. Tillsätt vinet och låt det hela koka i fem minuter, tillsätt grädden och koka ner det hela till krämig konsistens, smaka av med buljongen och eventuellt lite salt
Korv medstuvadvitkål. Orientgryta med köttfärs och vitkål. Falukorvsgratäng medsenap och äpple. Jag hade planer på att köra Snålseptember även i år, men med en tvåmånadersbebis hemma blir vardagen sällan lätt att planera
*Gräddstuvade (LYX stuvning, koka ihop grädden så att den tjocknar, salta o peppra). Palsternacka, kålrot, vitkål, rödbetor, lök, blomkål, broccoli, purjolök åsså det kanske mindre vanliga på var familjs skärbräda…
Servera med kokt potatis och om du vill senap (Lars och Oskar gillar det). Avsluta med grädden och smaka av med salt och peppar, när du är nöjd så blanda i den kokta vitkålen
Stuvadvitkål. Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Vitkål. Smaksätt med salt och peppar och blanda i schalottenlöken och den grovhackade persiljan
*Gräddstuvade (LYX stuvning, koka ihop grädden så att den tjocknar, salta o peppra). Palsternacka, kålrot, vitkål, rödbetor, lök, blomkål, broccoli, purjolök åsså det kanske mindre vanliga på var familjs skärbräda…
Brioche med picklade kantareller glaserad med oxmärg under rökt bacon “jelly“Melon, basilka & långpeppar “slush“ med coppa & balsamvinäger“Guld, tryffel & kål“ brynt vitkålsconsommémed späda blad av vitkål, tryffelgéle i guld med gräslöksblomma & gräslök
Servera gärna medstuvadvitkål. 1, Hetta upp oljan i en panna på medelvärme. 1 msk senap, stark. 2. Salta och peppra kotletterna och bryn dem på båda sidor
Servera med kokt potatis, kanske stuvadvitkål och råriven morot. 1 tsk fransk senap. Gör en röra av tomatpuré, finhackad lök, pressade vitlöksklyftor och kryddor