Stuvadvitkål. Ta upp vitkålen och tillsätt gräddsorterna i buljongen. Tillsätt vitkålen och låt bräsera på svag värme 5-10 minuter eller tills den känns mjuk. 50 g rökt skinka eller bacon, tärnad. 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor. Potatispuré 800 g skalad potatis, gärna mandel potatis, King Edward eller Bellona 2 tsk salt 2 dl mjölk, varm 50 g smör 100 g rökt skinka, skuren i små tärningar 1/2 dl hackad persilja 100 g riven Västerbottensost 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Stuvadvitkål 3 dl hönsbuljong 1 lagerblad 1 liten gul lök, hackad 50 g rökt skinka eller bacon, tärnad 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor 1 dl grädde, valfri fetthalt 1 dl creme fraiche (kokbar) Lite maizenamjöl Salt Svartpeppar 600 g falukorv, skuren i skivor eller bitar på längden Smör
Stuvadvitkål. Ta upp vitkålen och tillsätt gräddsorterna i buljongen. Tillsätt vitkålen och låt bräsera på svag värme 5-10 minuter eller tills den känns mjuk. 50 g rökt skinka eller bacon. 500 g vitkål
ex stuvadvitkål, stuvad blomkål. däremot stuvning m räkor, svamp och bacon eller så älskade jag. En av Mickes favoriter och som han tjatar om lite då och då är stuvad blomkål
Brioche med picklade kantareller glaserad med oxmärg under rökt bacon “jelly“Melon, basilka & långpeppar “slush“ med coppa & balsamvinäger“Guld, tryffel & kål“ brynt vitkålsconsommé med späda blad av vitkål, tryffelgéle i guld med gräslöksblomma & gräslök