Så nu har vi laddat kylen med jämtländskt kött, fisk, ägg och andra nyttiga godsaker. Idag får du tips på min typ av rejäl höstmat, stuvadvitkål är en riktigt gammal husmansklassiker, här lite uppiffad med curry
Annat jag brukar servera till är blomkålsgratäng, broccoli och blomkålsmos, stuvadvitkål eller en rättikagratäng, med andra ord är det bara fantasin som sätter gränserna på vad man kan bjuda till de här burgarna/biffarna
Servera köttbullarna med till exempel stuvadvitkål med spenat. Lägg färsen i en stor bunke. Finhacka löken och lägg i bunken tillsammans med kryddorna och pressa ner vitlöken
Korv med stuvadvitkål. Kimchistekt ris med ägg. Hej på er. Då är vi strax inne i oktober månad och jag måste fråga om det är fler än jag som älskar hösten
ex stuvadvitkål, stuvad blomkål. Vi hade stekt falukorv och kokt ägg till ockås. En av Mickes favoriter och som han tjatar om lite då och då är stuvad blomkål
Traditionellt sett har vi alltid ätit denna rätt med stuvadvitkål, men jag har ännu inte fått till någon bra gluten och mjölkfri bechamelsås och hade inte tid/ork/lust att experimentera härom dagen
Vi plockar ofta ner ett helt vitkålshuvud för det är ju himla gott med pizzasallad… Sen blir det ofta en tung stor bit kvar i kylskåpet som vi inte vet vad vi ska göra med och till slut åker den ut till skogen, eller ner i soporna