Populära inlägg. Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Servera med senap och lite timjan. 4 korvar, gärna Taylor and Jones från Stockholm, gärna en fläskkorv i italiensk stil Grillas i ugn 180 grader i cirka 30 minuter
Gräddstuvad purjolök. 1några rejäla kvistar med timjan, dragon och rosmarin. 1Lammstek1 lammstek, gärna med ben 10 klyftor vitlök några rejäla kvistar med timjan, dragon och rosmarin salt och nymalen peppar 2 morötter 2 gula lökar 3 stjälkar blekselleri 1 skvätt vatten. 1Stuvad purjolök1 purjolök 100 g smör 2 dl vispgrädde salt och nymalen pepparLammstek och sky
några kvistar timjan. Häromdagen skämde jag bort mig själv med denna oroligt goda middag bestående av långlagat sidfläsk, jordärtskockspuré och stuvad trumpetsvamp
En kokt tysk produkt var fri från nitrit och det var den som fick kompletteras med stuvad vitkål (fräste upp 1 hackad gul lök, ½ litet vitkålshuvud, kokosolja, kokosgrädde, salt, peppar och timjan), tomatsås och en klick dijonsenap till
Hon var lika småländsk när det kommer till matlagningen, på hennes matbord serverades” päratrök” (potatismos) och “köttabullar” med “krösamos” (lingonsylt) och jag minns särskilt hennes frasiga pannkakor och hennes stuvade makaroner som vi barn var så förstjusta i