Första gången åt jag stuvade makaroner till (mest för att jag varit sugen på det i veckor), men idag åt jag dem med massa sallad istället, vilket rekomenderas
Mandelbullar, stuvad potatis. Grillad halloumi och majs, potatissallad. Skitjobb ska också göras. Under en tid har vattnet i diskhon runnit väldigt sakta och sådant stör mig otroligt mycket
Stekt korv med kokt potatis och stuvad vitkål. Serveras med tomat, gurka, majs och sallad. Vi närmar oss den 7 september och det betyder att vår fine Nicklas fyller år
Det var evigheter sedan jag åt majs och slog också till och köpte en KRAV-märkt burk majs, vars innehåll jag helt enkelt stuvade i lite smör, mjöl och mjölk
Ännu ett diet-recept avklarat, ett GI-recept på fiskgratäng med stuvad purjolök. Fiskgratäng med stuvad purjolök4 portioner600 g torskfilé6 dl lättmjölk2 lagerblad115 g små champinjoner, delade i kvartar115 g frysta ärtor115 g fryst majs400 g rökt lax, tunt skivad600 g purjolök, skivad0,75 dl lätt creme fraiche3 msk majsmjöl2 msk bladpersilja, hackad25 g vällagrad cheddar, rivenSaltPepparGör så härLägg torsken i en stor stekpannaTillsätt mjölk och lagerbladLåt det sakta koka upp och sjuda i 5 minuterDra bort pannan från värmen Lyft över fisken med en hålslev till en stor ugnsformDela fisken i bitarLägg i svamp, ärtor och majs i mjölkenLåt koka upp igen och sjuda i 5 minuterLyft grönsakerna ur mjölken med hålslevLägg grönsakerna i ugnsformenSila av 3 dl mjölk och ställ åt sidanLägg laxstrimlorna i ugnsformenLägg purjolöken i ren stekpanna med 8 msk vattenKoka upp och låt sjuda i 8 minuterRör om då och dåDra av från värmen och låt svalnaRör ner creme fraiche i purjolökenRör ut majsmjölet med lite av den silade mjölkenHäll resten av den silade mjölken i en kastrullLåt koka uppRör ner redningen i den kokande mjölkenLåt koka under omrörningTillsätt persilja, salt och peppar efter smakHäll såsen över fisken och blanda kring liteTäck fisken helt med den stuvade purjolökenStrö över ostenGratinera i 200 grader i 30 minuter 4 portioner