Salta och krydda med timjan efter smak. Dags att laga Kotlettgryta á la Student. Timjan. (grundrecept). Stek kotletterna på hög värme tills de har fått en fin färg
Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
1 msk timjan. Ugn 200°. Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar. Bryn dem i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter
Men när man sedan publicerar receptet, då letar människor efter sallad och vårmat och kanske en liten trevlig meny till vårens alla matdagar – valborg, pingst och student
Biffar är ett väldigt lämplig mat när man är student då det går snabbt att göra och slänga ner i en matlåda tillsammans med lite vad som helst som finns tillgängligt