Asiatiskt nötkött med vermicelli. Asiatiskt nötkött med vermicelli. 500 g nötkött, innanlår, i tunna strimlor. 500 g nötkött, innanlår, i tunna strimlor
4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
1500 g magert nötkött, skuret i 5 cm stora bitar. 1500 g magert nötkött, skuret i 5 cm stora bitar. Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet Boeuf Bourgogne och en berömd maträtt
600-800 g strimlatnötkött (fransyska eller innanlår). Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar