Häromdagen gjorde jag en stor sats med ugnsbakad zucchini med soltorkade tomater. Ingredienserna är nästan exakt desamma som i receptet på det squashfräs, som jag lagt ut tidigare här på bloggen (se här), men zucchinin får en lite annan smak av att ugnsbakas istället för att stekas
Smörstekt zucchini är också väldigt gott istället för pasta. Eller strimlad, mjukstekt vitkål. Biff i Currysås 100 gr Ryggbiff 1 dl grovt strimlad Purjolök 1 dl röd Taggsvamp i bitar 1½ dl Grädde 2 msk Smör 1 krm Curry Några droppar Worcestersauce Havssalt och nymald Vitpeppar 1 Morot Strimla biffen och purjolöken
Servera med en klick cremé fraiche, lite strimlad vårlök. En fräsch version på Lasagne där vi bytte ut pastan mot zucchini och istället för den klassiska mornaysåsen gjorde vi en oströra på ricotta
Zucchini med kantarellerNär squashplantorna fått full storlek exploderar skörden. Varva nu i en smord form zucchini, bacon och kantarellstuvning i två omgångar, så det blir kantareller överst
Skär zucchinin i breda strimlor och fräs på medelvärme tills de blir mjuka. Zucchini och belugalinser i kokosmjölk1-2 port1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 zucchini5-6 skogssvamparolivolja100g belugalinser, koktaev en bit färsk ingefära, rivenörtsaltsvartpeppar1/2 - 1/3 liten burk (165 ml) kokosmjölkStrimla löken och fräs i olivoljan. 1/2 zucchini
Skölj och strimla zucchini och lök. ½ zucchini. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg i en liten smord form. Rör ihop övriga ingredienser och krydda med salt och peppar