30 juli 2012. -. Jag fortsätter med ännu en rödbetsrätt. Här sötar vi rödbetorna lätt med honung och ger dem lite kryddstark vitpepparsmak och serverar med grillad halloumi
Nu råkade jag få tag på en ovanligt jordig en så jag skalade av två lager och strimlade istället. Skala och riv en majrova grovt och tillsätt tillsammans med den redan kokta rödbetan som du skurit i tärningar
Dela ner betorna till centimetertjocka skivor och placera i ugnsfast form tillsammans med smör, vinäger, chili, lakrits, strimlad lök, tärnat äpple, salt och socker
Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
2 personer 4 färska rödbetor med skalstrimlad sallad1 morotnågra cocktailtomaterhonungchevréost i rulle1 näve wahlnötter1-2 skivor grovt bröd alt surdegsbrödSkala rödbetorna och skär dem i små klyftorKoka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de blivit al dente i ca 10 minuterlägg upp strimlad sallad på tallrikar med grovriven morot (rev med potatisskalaren) samt tomater i klyftorstek brödskivorna i smör på båda sidor så de blir lätt krispigagratinera brödet med skivad getost i ugnen tills osten smältr lite lätt
Det här är en lite annorlunda variant av kål och rödbetssoppa som jag kokade ihop häromdagen. Eftersom soppan innehåller kryddor som används i Mellanöstern så valde jag att servera den med orientaliska tunnbröd fyllda med hummus
Servera Biff à la Lindström med strimlad isbergssallat och stekt potatis. Med strimlad isbergssallad för att följa klassikern eller prova gärna pappas variant, med inlagd gurka och extra rödbetor till
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Krämiga rödbetor. Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt och svartpeppar efter smak samt timjan