Strimlad kalkonfile recept

Kalkonfilé med ingefära

Kalkonfilé med ingefära

Skär köttet i skivor. Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten. Stek strimlorna i smör-&rapsolja i en stekpanna, ta upp dem och låt rinna av
Kalkonfilé i portvinssås

Kalkonfilé i portvinssås

KALKONFILÉ I PORTVINSSÅS. Kalkonfilé är ett fint och magert kött. Här gratinerar vi det i en läcker portvinssås
Kalkonfilé med saffransbulgursallad

Kalkonfilé med saffransbulgursallad

1/3 huvud rödkål, ca 1 l strimlad. ca 1 l strimlad. Har du ätit kalkon någon gång. En riktig, amerikansk thanksgiving dinner har jag tyvärr inte haft möjligheten att testa än, men en kalkonfilé är lite lättare att handskas med än hela fågeln på x antal kilo
Fylld kalkonfilé med tomatsalsa

Fylld kalkonfilé med tomatsalsa

Strö över strimlad basilika. Skär en djup ficka längs med varje kalkonfilé. Halvera salamiskivorna och lägg dem längs med fickan
I väntan på julstruts – julig kalkonfilé

I väntan på julstruts – julig kalkonfilé

Häromdagen fick jag i uppdrag att skapa en jullunch med efterrätt för fyrtio personer. Min första instinkt var självklart sill, skinka, jansson, köttbullar…
FESTLIG KYCKLING MED FÄRSK INGEFÄRA

FESTLIG KYCKLING MED FÄRSK INGEFÄRA

I bland får jag kraftig idétorka när det gäller matval, framför allt när det är stressiga dagar.  . I dag var en sådan dag, en dag när jag kört fram och tillbaka till stan fler än en gång och däremellan några kortare sträckor inom Glommen
Kalkongryta – en vecka med matkasse

Kalkongryta – en vecka med matkasse

När det har kommit till den tredje rätten – kalkongryta med mango chutney kan jag inte låta bli att fascineras av hur många ingredienser som står halvt använda i kylen från tidigare recept och som nu åter ska användas
Grekisk gyros med Metaxasås

Grekisk gyros med Metaxasås

Skär köttet i fina strimlor och marinera det i olivolja och grekisk kryddblandning (gyroskrydda). Går bra att göra dagen innan
Kalkonkebab med kall sås

Kalkonkebab med kall sås

Äntligen skiner solen igen utanför fönstret. Lillördag. Idag bjuder jag därför på en färgsprakande tallrik
Chili con kalkon

Chili con kalkon

Strimla köttet och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn köttet i matfett. Rör ner lök och paprika och låt det fräsa med en stund
Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter - Ingelsta kalkon

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter - Ingelsta kalkon

Ingredienser Kalkonrullader 8 skivor tunnskivad kalkonfilé 8 skivor prosciutto 2 msk salvia, strimlad 2 msk basilika, strimlad 0,5 dl olivolja 1 dl vetemjöl salt svartpeppar smör till stekning Tomatsås 400 g krossade tomater 0,5 dl olivolja 3 st stjälkar blekselleri 1 st gul lök, finhackad 1 st vitlöksklyfta, finhackad 1 dl persilja, hackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 nypa socker Stekt polenta 1,5 dl polenta 7,4 dl grönsaksbuljong