Skär köttet i skivor. Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten. Stek strimlorna i smör-&rapsolja i en stekpanna, ta upp dem och låt rinna av
1/3 huvud rödkål, ca 1 l strimlad. ca 1 l strimlad. Har du ätit kalkon någon gång. En riktig, amerikansk thanksgiving dinner har jag tyvärr inte haft möjligheten att testa än, men en kalkonfilé är lite lättare att handskas med än hela fågeln på x antal kilo
Häromdagen fick jag i uppdrag att skapa en jullunch med efterrätt för fyrtio personer. Min första instinkt var självklart sill, skinka, jansson, köttbullar…
I bland får jag kraftig idétorka när det gäller matval, framför allt när det är stressiga dagar. . I dag var en sådan dag, en dag när jag kört fram och tillbaka till stan fler än en gång och däremellan några kortare sträckor inom Glommen
När det har kommit till den tredje rätten – kalkongryta med mango chutney kan jag inte låta bli att fascineras av hur många ingredienser som står halvt använda i kylen från tidigare recept och som nu åter ska användas