Skär köttet i kuber på ca 3x3 cm. Hacka löken grovt. Skär vitlöken i tunna skivor. Strimla paprikan. Skär morot och blekselleri i lika stora bitar, ca 1x1 cm
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Mycket av julmaten finns numera att köpa färdiglagad och det är inte många som gör egen korv, sylta, saltar in sill och lägger lutfisken i blöt, så som man gjorde förr när man slaktade en hel gris, som sedan skulle tas om hand
Dagen kommer att bli lång men å andra sidan så kommer jag att sova som en gris kommande natt. Klockan är två på natten och jag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
Fattigmansfilé är insidan av skinkbenet på grisen, mört som en filé och saftigt. Grundreceptet på denna enkla kines är med kyckling men häromdagen inhandlade jag något som kallas fattigmansfilé i Malmö kötthandel på Möllan
Servera med strimlad rödlök samt bladsallad och några droppar olivolja. Efter ett besök på Malmö Kötthandel, kom jag hem med en rejäl sida revben av gris