Blanda tomatcreme, rödvinsvinäger, olivolja och strimlad basilika i en skål. Grilladkycklingfilé i tomatmarinad är ett stående inslag när jag bjuder på buffé här hemma, att den med fördel görs dagen innan bjudningen har förstås bidragit till detta, för vem vill inte kunna förbereda och göra så mycket som möjligt en eller annan dag i förväg
Under tiden pressa den grillade citronen över salladen. Här bjuder jag er på en nyttig örtig kycklingfilé rökt med färsk rosmarin och till den en ”Supersallad” Gjord på bland annat grönkål och granatäpple fylld med massor av vitaminer och antioxidanter
4 delade kycklingfiléer. 4 port 4 delade kycklingfiléer. Det här med att gå i en affär en fredagseftermiddag och komma på vad man ska äta några timmar senare
Grillade kycklingspett med matig sallad4 port500 g kycklingfiléValfri marinad400 g penne160 g babyspenat1 rödlök4 msk pesto100 g pinjenötter200 g fetaostDela kycklingfilén i bitar och lägg i marinad. 500 g kycklingfilé
1 Sätt ugnen på grill 225 grader. Skär brödet i snibbar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över oljan, strö över flingsaltet och rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter, passa noga så att brödet inte blir bränt
Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilé med tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor
Servera med basilikasaåa och grilladkycklingfilé. så då förstår ni hur bra och god den är Så häromdagen slängde jag ihop en sådan sallad och med lite kycklingfilé till och en basilikasås, fick man till en riktigt härlig middag
Strimla dom soltorkade tomterna, lägg det och smulad fetaost på kycklingfiléerna. Lägg dom grillade paprikorna, crème fraice, mjölk och dom skivade vitlöksklyftorna i en matberedare och kör någon sekund