Strimlad fransyska recept

Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

Dela brysselkål i halvor och bryn tillsammans med strimlad purjolök i lite smör. 1 kg fransyska. 1 kg fransyska

En god gryta och en god fransyska

En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här. Vemdalen bjuder ständigt på vykortsvackra vyer
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

600-800 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår). Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Sjömansbiff

Sjömansbiff

800-900 gram nötstek, av fransyska. 800-900 gram nötstek, av fransyska. Kommer ihåg när man fick denna rätt i skolan
Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Köttgryta från södern    4 port700 g fransyska i grytbitar2 msk mjölsalt och peppar2 msk smör100 g rökt fläsk2 vitlöksklyftor2 röda lökar3 morötter½ knippa persilja2 lagerblad1 tsk mejram3 dl vatten1 msk rödvinsvinägerLägg grytan i vatten, minst 15 minuter innan du använder den. 700 g fransyska i grytbitar
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

fransyska eller innanlår. 1 strimlad purjolök. *Ugn175°. **Ugn 200 grader. Salta och peppra steken och bryn den i smöret
Gryta från Bretagne

Gryta från Bretagne

urkärnad och strimlad. bog eller fransyska. Skär köttet i "stroganoffstrimlor" och kabanosserna i ca 2 cm långa bitar
Kött shawarma- Kebab

Kött shawarma- Kebab

1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev. 1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev. Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef
Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

1,5 kg fransyska. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär

Ungersk gulasch

Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

600-800 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår). 600-800 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår) 2 msk smör 2 gula lökar 5 färska champinjoner (kan uteslutas) 1 tsk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk tomatpuré 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning ½ mörk oxbuljongtärning 1-2 msk soja 2-3 msk rött matlagningsvin 1 tsk rosmarin 1-2 tsk timjan 2 dl cremé fraiche Ev
Mustig gryta

Mustig gryta

800 g nötkött, jag använde fransyska. 800 g nötkött, jag använde fransyska. Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge
Sydländsk gryta

Sydländsk gryta

Fransyska tycker jag fungerar bäst. Skär köttet till grytbitar. Doppa bitarna i saltat och pepprat vetemjöl