600-800 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår). Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Köttgryta från södern 4 port700 g fransyska i grytbitar2 msk mjölsalt och peppar2 msk smör100 g rökt fläsk2 vitlöksklyftor2 röda lökar3 morötter½ knippa persilja2 lagerblad1 tsk mejram3 dl vatten1 msk rödvinsvinägerLägg grytan i vatten, minst 15 minuter innan du använder den. 700 g fransyska i grytbitar
Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
Rör om noga så att allt får fräsa i oljan, fortsätt att fräsa tills löken börjar mjukna, lägg i hälften av paprikatärningarna och den strimlade sellerin, fräs ytterligare en stund
fransyska). Dela köttet till avlånga bitar/större strimlor, putsa bort ev. fett. Blanda 2 msk sojasås, lite olja, den hackade vitlöken och den rivna ingefäran