– Rå, fint strimlad med lite olivolja och flingsalt (från @mmmrecept). Jag älskar fänkål. Äter den faktiskt gärna rå till frukost till och med… Fast idag bjuder jag istället på mumsig gratinerad fänkål med mandelfetaost
Garnera med lite fänkålsdill om du har. Fräs fänkål och vitlök i olivolja i 2 minuter utan att de tar färg. 2 ansade och strimladefänkålsstånd (ta vara på fänkålsdillen)
Och så helt kallt över till dagens middag som bestod av stekt torsk med brässerad fänkål. Jag tycker att fänkålen blir väldigt god om den får “koka ihop” lite
I kylen hemma låg en fänkål och jag kände ett starkt sug efter oliver, förmodligen på grund av saltbristen som följd på svettyoga och bastubad på samma dag
Fänkål stekt med lök och en aning vitlök i olivolja samt vin med örter och rosépeppar var ytterligare ett tillbehör och konfitkokta eller konfiterade tomater, det vill säga kokta i olivolja, var ett annat gott tillbehör
Låt de finskurna stjälkarna rinna av och blanda med mortlade fänkålsfrön och ett ark strimlad nori. Med det sagt - grilla lite mer fänkål hörni, det är himla gott
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål