Skiva auberginen tvärs över i ½ cm tjocka skivor. Bred ut ett lager tomatkross i den andra ugnsformen, bred på ett lager färdigstekta aubergineskivor och täck med mozzarella
Jag blev väldigt förtjust i en auberginegryta med en lite sötsur smak. Inspirerad av denna smakupplevelse började jag fila på en egen version av aubergine i tomatsås och efter x - antal försök fick jag till en smakbalans som jag var hyfsat nöjd med
1 aubergine skiva KEJSERLIG | METRISKIngredienslistamatlagningsspray 1 stora eller 2 medelstora äggplantor (totalt 1 kg), trimmade ändar 2 stora ägg 1 msk vatten 3/4 koppar fint mandelmjöl 3/4 kopp fläskpanko ½ kopp riven parmesanost, uppdelad ½ tsk vitlökspulver 1 tsk havssalt ½ tsk nymalet peppar 3/4 kopp utan socker tillsatt marinara sås (som Yo Mama'. s) 1 kopp (3 oz) strimlad helmjölk mozzarellaost 1/4 lätt packad kopp färska basilikablad, grovhackad KEJSERLIG - METRISK Lägg till min inköpslistaGå till min inköpslista
Skölj auberginerna och dela dem i halvor på längden. Fördela blandningen i aubergineskalen. 2 medelstora auberginer, ca 600 g. Servera med kokt ris eller pasta 2 medelstora auberginer,
Jag har dock alltid tyckt att själva såsen varit ganska god, så när jag hittade ett recept på en garanterat benfria kräftströmmingsvariant, med aubergine istället för strömming, på ica
Aubergine och zucchini – perfekta gratängkompisar. Skär aubergine och zucchini i skivor, en halv centimeter ungefär, och fördela dem på en bakpappersklädd plåt
Ta ut aubergine från ugnen och lägg ner den i grytan tillsammans med strimlad persilja. Varma mustiga smaker av aubergine och Aleppos milda chiliflakes
Caponata innehåller oftast aubergine, därtill tomat, vitlök, lök, olivolja och en skvätt vinäger. Tillsätt auberginerna, låt fräsa med ett tag innan du häller på tomater, vitt vin, chili, socker, tomatpuré och kryddor